MNB
MNB - 2

Hírek

Kétnapos feeder versenyt rendeztek Zsennyén

2020. szeptember 16., 19:29

Világbajnokok, kupagyőztesek és magyar válogatott horgászok vettek részt azon a kétnapos feeder versenyen, amit hétvégén rendeztek a zsennyei tavon. Nyolc fordulóban összesen 24 órát pecázott a mezőny, amely összesen 30 mázsa halat mérlegelt.

Kétnapos feeder versenyt rendeztek Zsennyén

Embert próbáló páros versenyen küzdöttek a legjobb fogásokért a horgászok a zsennyei tavon. 48-an ültek partra. A fordulatos viadalon a szélcsendes nyárias idő próbára tette a pecásokat, nehéz volt az etetésre csalni a halakat.

Németh Balázs - világbajnoki ezüstérmes versenyhorgász, Fish Farm SHE-BHSZ
"Nagyon nehéz pecán vagyunk túl, tegnap volt egy szélcsendes időszak, ami nem kedvez a halaknak, ott nagyon rosszul jöttünk ki azokból a fordulókból."

A horgászok igyekeztek jó taktikát választani, meghatározó volt az etetőanyag állaga és a távolság. A párosok tagjai háromóránként váltották egymást.

Erdei Attila - feeder világbajnok
"Elég jó eredményt értünk el, 7. helyen fordultunk a mai napra. A mai helyet nem tudom túldicsérni, fogtunk néhány halat, de nem tudtunk igazán jó eredményt elérni."

Vasárnap visszafogottan evett a hal, de így is születtek szép fogások: dévérek, kárászok, amurok, balinok és pontyok akadtak horogra. A legnagyobb halat Tama József terelte szákba.

Tama József - Kőszegi SHE
"Reggeli fordulóban, még nem jött föl a nap teljesen, elkezdtünk etetni nagy mennyiségű kemény kukoricával, és ennek az eredménye volt ez a hal, amit 30 percig fárasztottam és 17 kiló 30 deka volt. Ez új egyéni rekordom."

A győzelmet a Balogh Áron-Rozmann Tamás páros szerezte meg 195 840 gramm összeteljesítménnyel.

Rozmann Tamás - GOLDFISCH HB
"Összességében egy nagyon jó peca volt, de kicsit nehéz is, taktikás volt. Messze kellett horgászni, és nagyon pontosan."

A legjobb egyéni eredményt a Fish Farmos Szakos Sándor érte el 99 590 gramm összteljesítményével. A mezőny jövő tavasszal újra találkozik Zsennyén.