Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Kezdődik a szombathelyi ifjúsági vízilabda VB

Adásban volt: 2018. augusztus 9.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

2013 után ismét Szombathely ad otthont az ifjúsági vízilabda világbajnokságnak. A magyar válogatott remek eredményekkel hangolódott a tornára: júliusban másodikak lettek Horváth János tanítványai a Tófürdőn rendezett OMV kupában, múlt héten pedig bronzérmet szereztek a Belgrádban tartott Comen kupában. Az augusztus 11. és 19. között zajló világbajnokságon a végső sikerre is esélyes a hazai együttes.

Elképesztő izgalmak, felfokozott hangulat, és kiváló rendezés jellemezte az 5 évvel ezelőtti szombathelyi ifjúsági vízilabda világbajnokságot. A mieink akkor a negyedik helyet szerezték meg, a tornát végül az olaszok nyerték.

Szombaton ismét a világ legjobb korosztályos pólósai veszik birtokukba a Tófürdőt. Az eseményról szóló sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a korábbi évekkel ellentétben már nem 16, hanem 20 csapatos lesz a VB mezőnye.

Puskás Tivadar - polgármester
"Európából, Afrikából, Ázsiából, Óceániából is lesznek itt játékosok. Magyarország vízilabda nagyhatalom, és reméljük, ebben az egyik jelentős fellegvár Szombathely. Szombathelyi játékosunk is lesz, szombathelyi válogatott játékos is lesz a csapat tagjai között."

A 20 csapatból 4 csoportot alakítottak ki. Az idei tornán nemcsak a résztvevők száma változik a korábbiakhoz képest.

Kalmár Attila - ügyvezető, Pannonsport Kft.
"Ha nem is válságban van a vízilabda, de mindenképpen megújításra szorul. A versenyeket sokkal pörgősebbé, átláthatóbbá, dinamikussá kell tenni, ezért a nemzetközi szövetség új szabályokat tervez bevezetni és ez a világbajnokság ennek tesztelésére alkalmas és ezért a nemzetközi szövetség a legmagasabb szinten képviselteti magát a versenyeken."

A reflektorok kiépítésével már elkészültek, és nemsokára a 2000 fő befogadására alkalmas mobil lelátó kialakításával is végeznek a szakemberek a Tófürdőn. A világbajnokság csoportmérkőzéseit augusztus 11. és 15. között minden nap reggel fél 10-től este fél 8-ig játsszák.

Jerse András - szervezési igazgató, Pannonsport Kft.
"Gyakorlatilag egész nap ingyenesen látogatható a rendezvény, de délután 3-kor van egy olyan pont, amikor ki kell ürítenünk a lelátót és meg kell kérni az embereket, hogy vegyenek egy jelképes 500 forintos jegyet. Erre azért van szükség, mert este vannak a magyar mérkőzések, amikor teltházat várunk és a sporttörvény előírja, hogy mindenki, aki a lelátón tartózkodik jeggyel kell rendelkeznie."

A magyarok a szombati 17 óra 35 perckor kezdődő megnyitót követően 18 óra 10 perckor szállnak vízbe Kína ellen. A tornáról bővebben a www.waterpolo.hu internetes oldalon tájékozódhatnak.

2018. augusztus 09.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében