Hírek

Kézműves technikákat tanulnak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász dolgozói

2019. május 17., 16:32

A cél, hogy a megszerzett tudást később átadhassák az ellátottaknak. Az uniós támogatással megvalósuló program fejleszti az együttműködőkészséget, a személyiséget, továbbá sikerélményt és az alkotás örömét adja a résztvevőknek.

Kézműves technikákat tanulnak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász dolgozói

"Dekupázs ragasztóval alapozzuk, rá a szalvéta."

Készülnek a levendulamintás szalvétatartók - dekupázs technikával dolgoznak a karitász munkatársai, most már mintadarab nélkül önállóan, illetve egymást segítve. A foglalkozássorozat jó alkalom a kreatív közös munkára és a tanulásra.

Horváth Mária - munkatárs, Szent Család Szociális Központ, Nagylengyel
"Segítünk egymásnak, ez a lényege az egésznek, és közösségben dolgozni jobb, mint egyedül."

Patyi Ildikó - munkatárs, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
"Nyáron most már évek óta a karitász táborban a gyerekekkel is kézműveskedünk, ott majd fel tudjuk használni ezt a tudásunkat."

A dolgozók minden alkalommal más-más kézműves technikát sajátítanak el, ezúttal például a dekupázsolás mellett a rozsdásítást is megtanulták. Tudásukat továbbadják megváltozott munkaképességű ügyfeleiknek a karitász hét intézményében.

Farkasné Farkas Gyöngyi - tréner
"Amikor hazamennek, 20-30 embernek tartanak külön-külön foglalkozásokat, így a dolgozók is hasznosítják a tudásukat, és akik innen viszik a technikákat, maguk is egy tanítói, mentori szerepkörbe lépnek be, ami önbizalomnövelő, rendkívüli élmény számukra."

Némethé Pál Gyöngyi - munkatárs, Szent Pál Szociális Központ, Kemenespálfa
"Vannak olyan klienseink, akik nagyon boldogan fogadják ezt, és mint megváltozott munkaképességű emberek, megnyugtatja őket, ha ilyennel tudnak dolgozni."

Van, aki otthon is rendszeresen gyakorol, és ajándéktárgyakat készít családtagjainak, ismerőseinek. (11:35) Rendszeresen kapnak házi feladatot is, ezúttal díszdobozt kellett bütykölniük tetszőleges díszítéssel.