Hírek

Ki Mit Tud a Neumannban

2012. január 27., 17:15

Tánc, vers, próza, hangszeres zene és humoros jelenet is szerepelt a Neumann iskolások repertoárjában a pénteki Ki Mit Tudon. A programot hosszú évek óta megrendezik a napközis tanulók részvételével. Több mint 20 produkcióval készültek a gyerekek, igazi jó hangulat kerekedett ezen a délutánon.

Ki Mit Tud a Neumannban

A hagyományos Neumann-Ki Mit Tud évek óta lehetőséget ad a napközis gyerekeknek, hogy különböző produkciókat mutassanak be a társaiknak és tanáraiknak. 241-en töltik a délutánjaikat nap mint nap az iskolában, a közös készülődés pedig mindig jó hangulatot teremt. A mai rendezvény versenyen kívüli bemutatókkal indult, profi tánccal például.

Prohászka Fruzsina - táncos, LORIGO TSE
"Standard és latin tánc. És mióta táncolsz? Én öt éve, ő meg négy éve."

Krizsán Dominik - táncos, LORIGO TSE
"Azt szeretem benne, hogy boldogságot ad."

Négy kategóriában versenyeztek az alsó és felső tagozatos napközisek. Nevelőkből és diáktársakból álló zsűri pontozta a produkciókat 1-től 10-ig.

Varga Józsefné - napközis munkacsoport vezetője, Neumann-iskola
"Ez hosszú évek óta hagyomány, és a legjobbakból a tavalyi évben napközis fesztivált szerveztünk, amit a művészeti iskolában rendeztünk meg. Ott a szülők is láthatják őket. Itt nincs hely, a gyerekek teljesen betöltik."

Ez a páros fergeteges hangulatot teremtett, a gyerekek együtt énekeltek velük.

Az iskolában hagyomány a napközis péntek, ilyenkor programot szerveznek. Ennek keretében rendezték meg a Ki Mit Tud-ot is. Több mint 20 produkció hangzott el.

Két hét múlva mackóébresztő bál lesz az iskolában. A gyerekek mackó jelmezbe öltöznek, és vajas-mézes kenyér lesz az uzsonna.