MNB - 2
MNB

Hírek

Kiállítások és előadások a civilek szervezésében

2018. szeptember 18., 14:51

Kiállítások és előadások várják az érdeklődőket szeptember második felében a szombathelyi civil szervezetek jóvoltából - ezeket ajánlották nemrég a sajtó figyelmébe az egyesületek képviselői.

Kiállítások és előadások a civilek szervezésében

Egy esélyegyenlőségi program révén a nyáron alkalmuk nyílt a Kanizsai gimnázium és a Rum Kastély Egymi tanulóinak megismerni egymás hétköznapjait, és részt venni egy közös fotópályázaton. Ennek során a gyerekek a Csónakázó-tó partján és a Skanzen területén készítettek fényképeket.

Simon Ádám - elnök, H+ Média és Kulturális Egyesület
“Az itt készült fotókból lesz kiállítás szeptember 27-én, reggel 9 órától a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Ez lesz egyfajta megnyitója a Speciális Nézőpont programnak, amit a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár közösen szervez. És ennek keretében lesz ez a kiállítás-megnyitó. Nagy öröm számunkra, hogy ez a program ilyen sikeresen lezajlott, mert a diákok és a tanárok elmondása alapján hiánypótló volt.”

Szeptember 28-án és 29-én pedig a Kőszegi utcai TIT székházban lesznek izgalmas előadások - a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódóan. A program témája a kulturális örökség.

Bakó Béla - igazgató, Vas megyei TIT
“Lesz szó Abu Szimbel templomegyüttesének megmentéséről, hogyan kötődik a karcagi birkapörkölt a világörökséghez vagy a szellemi örökséghez. De beszélünk arról is, hogy milyen az igaz meséje a velencei charta aláírásának, hogyan lehet életre kelteni a kercaszomori turulmadarat, de lesz szó cselédekről, cselédségről, és Szombathely elveszett villamosát is megidézzük egy kicsit.”

Előadónak többek között Hesztera Aladár restaurátort és Spiegler Tibor helytörténeti gyűjtőt is megnyerték a szervezők.