Hírek

Kiemelt kockázatú a Hali-ZTE mérkőzés

2010. augusztus 05., 14:03
Biztonsági szempontból kiemelt kockázatú mérkőzés lesz a szombati Haladás-ZTE találkozó, ezért a nemrég kiépített korszerű megfigyelőrendszert is használnia kell a klubnak. Csütörtökön egyeztetett a klub vezetése a rendőrséggel a biztonságtechnikai részletekről, valamint a kamerarendszert is átadták.
Kiemelt kockázatú a Hali-ZTE mérkőzés


A biztonsági szempontból kiemelt mérkőzéseken a nézők számára menekülési útvonalat kell kiépíteni a játéktér felé. A „B közép"-nél és a vendégszektornál már állnak a rámpák és a lépcsők, a fedett lelátóhoz pénteken szállítják a lejárókat. Ezen kívül komoly technikai újítás is szükséges a Labdarúgó Szövetség rendelkezése szerint a kiemelt mérkőzéseken.

Hubay Pál tulajdonos, Castrum Sec Kft.
"Ezeken a kamerákon 36x-os optikai zoom van, ezért nagyon rá tudunk közelíteni és azonosítani is tudjuk a rendbontókat."

Két mozgó és két rögzített állású kamerát szereltek fel a szakemberek. Az IP kamera rendszer rádiós adatátvitellel ide a központba juttatja a jelet. A rendszer összesen 32 kamerát tud kezelni, ha nem is ennyivel, de a későbbiekben bővíteni szeretne a megrendelő.

Dr. Kövér István elnök ,Haladás VSE
"Tovább fogjuk fejleszteni, a munkacsarnokra a teniszpályákra és a Kenderesi úti pályára is."

A kamerarendszer kiépítését a tulajdonos rendelte meg, a költségeken a város és a labdarúgó klub osztozik. A rendszert ma próbálták ki, ezzel egy időben a klub vezetése és a rendőrség a biztonságtechnikai részleteket is átbeszélte.

Knob Ernő - rendőr alezredes, közrendvédelmi osztályvezető,
"A mérkőzés előtt most is ügyelni fogunk rá, hogy tiltott pirotechnikai eszközöket ne juttathassanak be, hiszen ezt rendeletek tiltják."

A mérkőzés előtt két és fél órával lezárják a vendégszektor bejáratánál a Bartók Béla körút egy szakaszát. A mérkőzésre 600 vendégdrukkert várnak.

Vörös Csaba - biztonsági igazgató, Szombathelyi Haladás
"Fontos mérkőzés lesz, azt, hogy kiemelt mérkőzés azt a rendőrség és az MLSZ határozza meg. Sokan jönnek majd Zalaegerszegről is."

A Haladás már elkezdte a belépőjegyek árusítását. Egyelőre ezeket a Kossuth Lajos utcai ajándékboltban vehetik meg azok, akik élőben néznék meg a szombaton 19 órakor kezdődő Haladás-Zalaegerszeg mérkőzést. A találkozót vasárnap 15 órától sugározzuk felvételről.