Hírek

Kifejezetten jól rajtolt a 2018-2019-es bajnokságban a Haladás NB I-es sakkcsapata

2018. november 20., 14:04

A szombathelyiek a hazai rendezésű dupla fordulóban fölényesen legyőzték az újonc Szeged együttesét és egy küzdelmes döntetlent játszottak a Kőbánya gárdájával.

Kifejezetten jól rajtolt a 2018-2019-es bajnokságban a Haladás NB I-es sakkcsapata

A sportág történetében első alkalommal rendezték meg az élvonalbeli sakk-csapatbajnokság dupla fordulóját egy vidéki városban. A Haladás VSE Rohonci úti sportkomplexuma remek helyszínnek bizonyult. A résztvevő tíz csapat játékosai, vezetői elégedetten nyilatkoztak a körülményekről, ami nem is csoda, ugyanis a létesítmény VIP-terme minden szempontból ideális választásnak bizonyult.

Pergel László - szakosztályvezető, Haladás-Infraplan
“Ez egy egy elég nagy rendezvény és nem csak Szombathely életében az első, hanem a vidék életében is. A dupla fordulókat eddig mindig csak Budapesten rendezték, főként a megközelíthetőség miatt. Mi viszont meg akartuk mutatni, hogy ilyet nem csak Budapesten lehet rendezni.”

A szombathelyi dupla fordulóban nagyon sok egykori, és jelenlegi klasszis ült asztalhoz. A nagykanizsai csapatban játszott például a sportág egyik hazai ikonja, Ribli Zoltán. Rajta kívül nagy érdeklődés kísérte a nemrégiben lezajlott sakkolimpián kitűnően szereplő női csapat két játékosának, Lakos Nikolettának és Gara Tíciának a partijait is.

Nagy Bence - sakkozó, Haladás-Infraplan
“Különleges érzés egy teremben játszani volt olimpikonokkal, nagymesterekkel, mivel nem könnyű ilyen környezetbe kerülni. Jó nézni a partijaikat, ki hogy alakítja.”

A Haladás csapata maximálisan kihasználta a hazai környezet előnyeit és kifejezetten jó rajtot vett. A szombathelyiek 10,5-1,5 arányban győzték le az újonc Szeged csapatát, ezt követően pedig 6:6 arányú döntetlent játszottak a Kőbánya együttesével. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően a vasiak jelenleg a tabella harmadik helyén állnak.