Hírek

Kigyulladt és teljesen kiégett egy munkásokat szállító autóbusz Sorokpolányban hétfőn este

2020. február 04., 14:32

A gépjárművön harmincan utaztak szombathelyi munkahelyükre, mindannyian időben le tudtak szállni, így személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt és teljesen kiégett egy munkásokat szállító autóbusz Sorokpolányban hétfőn este

Hatalmas lángokkal égett a német márkájú, 60 férőhelyes autóbusz Sorokpolányban. Utasai és sofőrje is valószínűleg annak az autósnak köszönhetik, hogy személyi sérülés nem történt, aki eléhajtva állította meg a buszt. Látta ugyanis, hogy a gépjárműből folyik valami és a motortérből lángok csapnak ki. Kiderült, 230 méteren keresztül folyt az üzemanyag, ami begyulladt.

Egyed László – helyettes sajtószóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
„Az autóbuszon 30-an utaztak, ők időben el tudták hagyni a járművet. A szombathelyi tűzoltók oltották el a lángokat. Egyébként a tűz érintette az elektromos felsővezetékeket, valamint a busz környezetében két családi háznak az ablakait, valamint a redőnyszerkezetét is.”

Lakosságvédelmi intézkedésre azonban nem volt szükség. A tűz a munkásokat szállító busz motorterében keletkezett, onnét terjedt át az egész gépjárműre. A szombathelyi tűzoltók öt,, köztük habosított vízsugárral is oltották a lángokat. A munkásokért egy másik busz érkezett.

A teljesen kiégett buszt speciális autómentő szállította el a helyszínről. Az útburkolat alapos takarításra szorult. Az érintett sávrészt azonban várhatóan hetekre elzárják a forgalom elől.

Mező Gáborné – polgármester, Sorokpolány
„15 métert érint, fel lesz marva és le lesz aszfaltozva, mert beleégtek a busznak az elemei az aszfaltba.”

Az útburkolat helyreállításáig az érintett szakaszon egy sávon haladhat a forgalom.