Hírek

Kihelyezett frakcióülést tart a napokban a Magyar Szocialista Párt Szombathelyen

2012. október 05., 17:36

A tanácskozáson lefektetik a Nyugat-Magyarország Program alapjait, amely a térség jövőbeni feljesztéséről szól. Ez is része a párt 2014-es választási programjának. A frakcióvezető szerint egy hiteles és reális koncepciót kell megalkotni, amelynek mentén a választási győzelmet követően azonnal munkához láthat az új kormány.

Kihelyezett frakcióülést tart a napokban a Magyar Szocialista Párt Szombathelyen

Nem csak országos, hanem regionális programokat is készít az MSZP a választásokra, mert szerintük az egyes térségek más-más problémákkal küzdenek. A Nyugat-Magyarország Programot is a helyi politikusok valamint a civilek bevonásával alkotják meg. Ipkovich György bevezetőjében elmondta: megkezdődött a munka, amelynek eredménye választási győzelem lehet. Mesterházy Attila az ülést követő sajtótájékoztatón kiemelte: a gazdaságpolitikai programot kell mielőbb elkészíteni, és összhangba hozni a társadalompolitikai koncepcióval. Céljuk, hogy biztonságos, kiszámítható, normális életet lehessen élni Magyarországon.

Mesterházy Attila - frakcióvezető, MSZP
"Az elvárás egy ilyen programmal szemben, hogy az reális és megvalósítható legyen. A szocialista párt nem hajlandó választási ígéretlicitbe fogni."

A Nyugat Magyarország Program felelőse Nemény András, aki úgy fogalmazott: több kulcsterületet is érint a koncepció, a legfőbb cél azonban a gazdaságfejlesztés, amihez szerkezetváltás kell.

Dr. Nemény András - országgyűlési képviselő, MSZP
"A természetes és természeti adottságainkat sokkal jobban ki kell tudnunk használni, akár úgy is, hogy iparágakat tudjunk építeni."

Lehetséges kitörési pontként említette a megújuló energiákat, az egészségipart és az erdőgazdálkodást. A logisztikai fejlesztési célok között az M86-os gyorsforgalmi útra és az osztrák A2-es autópályára való csatlakozást, a Szombathely-Oberwart vasútvonal kiépítését, valamint a Szentgotthárd-Graz szakasz villamosítását nevezte meg. A régiós koncepciókat tavasszal hozzák nyilvánosságra.