Hírek

Kihirdették a jóléti alapítvány pályázatának nyerteseit

2017. május 23., 15:01

A pénzbeli támogatást civil szervezetek igényelhették olyan programjaikhoz, amelyek a városban élő, szociálisan rászoruló emberek számára jelentenek segítséget.

Kihirdették a jóléti alapítvány pályázatának nyerteseit

Múlt héten írták alá a támogatási szerződéseket azok a civil szervezetek, amelyek forrást nyertek a „Szombathely Szent Márton városa” Jóléti Alapítvány által meghirdetett pályázaton. Az idei évben 14 pályázatot támogattak, összesen 2 és fél millió forintot osztottak szét a szervezetek között. A nyertesek a rászorulóknak szóló programokra fordíthatják a kapott összeget.

Hamza István - kuratóriumi elnök,  „Szombathely Szent Márton városa” Jóléti Alapítvány
"Miszerintünk rászorulók a szegény sorban élők, a gyermekek, főleg a nagycsaládok, az idős emberek, akik életkoruknál fogva szorulnak rá a támogatásra, a különféle betegséggel élők és a különféle rokkantságokkal élők. Akiket mi most támogattunk, azok gyakorlatilag mindenki ilyen."

Az Esőemberke Alapítvány a pályázaton elnyert összegből a Holnap Háza lakóinak szervez programokat.

Nádorné Vörös Ibolya - kuratóriumi elnök, Esőemberke Alapítvány a Vas megyei autistákért
"Az egyik egy balatoni strandolással egybekötött kirándulás lenne, a másik pedig a veszprémi állatkertbe tervezzük. Ezenkívül pedig egy családi napot szeretnénk majd ősszel, szeptemberben tartani a lakóotthon kertjében."

Az idei év végén a jóléti alapítvány még egy pályázatot hirdet: a családok karácsonya elnevezésű programon az alapítvány által összeállított csomagok szétosztására pályázhatnak majd a rászorulókat segítő civil szervezetek.