Hírek

KIhívás Napja

2016. május 25., 12:25

Május utolsó szerdája 1991 óta a kihívás napja, ami az ország legnagyobb tömegsport-programja. A szombathelyi tűzoltók második alkalommal neveztek be, tavaly ők nyerték el a legsportosabb tűzoltó-parancsnokság címet. Idén is neves sportolók vezetésével számos sportágba kóstolhattak bele.

KIhívás Napja

"Megfordulunk, fordulunk vissza, és ebből csinálunk kettőt!"

Bemelegítéssel kezdték a napot a szombathelyi tűzoltók, akik második alkalommal csatlakoztak a kihívás napjához. Gadó András erőemelő vezetésével először egy 7,5 tonnás teherkocsit, majd egy 22 tonnás vízszállítót húztak ela résztvevők.

Gadó András - erőemelő
"Mindenképpen ügyesek voltak, ugye többen voltunk. Ez persze nem tartozik bele a munkakörükbe, de a sportnap kapcsán érdekességként teljesen jó volt nekik, ügyesek voltak."

21 órán keresztül sportoltak a laktanya udvarán szép időben és jó hangulatban. Az volt a cél, hogy a tűzoltóság minden dolgozója legalább 15 percet mozogjon a nap folyamán. Tavaly a szombathelyi lett a legsportosabb tűzoltóság a kihívás napján, idén is versenybe szálltak a címért, hogy bizonyítsák rátermettségüket, kitartásukat, továbbá felhívják az emberek figyelmét az egészséges életmódra és a mozgás fontosságára.

Göncz Szabolcs - parancsnok, Szombathelyi Tűzoltóság
"Munkánkból adódóan fontos, hogy a tűzoltók fizikai állapota kifogástalan legyen, csak így tudnak megfelelő hatékonysággal, jól dolgözni. Ehhez hozzájárul, hogy sportos életmódot folytasson mindenki. Itt nagyon sok sportot ki lehet próbálni, olyat is, amit eddig nem is ismert a kolléga, jó, impulzív terhelést jelent ez a mai napra a kollégáknak."

Bánhegyi Andrienn-nel a kötélugrás alapjait sajátíthatták el a tűzoltók, együtt edzhettek Kálovics Anikó olimpikon hosszútávfutóval, de kipróbálhatták a kézilabdát Farkas Ági egykori válogatott átlövővel, a focit Balassa Péterrel, a Haladás korábbi labdarúgójával és a kick-boxot Dancsó Zoltán világbajnokkal.