MNB - 2
MNB

Hírek

Kikapott a Falco az Alba otthonában

2019. március 05., 14:42

Kifejezetten jó kezdés után 80:75 arányú vereséget szenvedett a Falco-Vulcano Energia KC élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata Székesfehérváron. A szombathelyi gárda a fiaskó ellenére is maradt a tabella negyedik helyén.

Kikapott a Falco az Alba otthonában

A Magyar Kupa nyolcas döntője, valamint a válogatott világbajnoki selejtezői miatt közel egy hónapos szünet után folytatódott az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság. A tabella negyedik helyén álló Falco a 20. fordulóban lejátszott mérkőzésen Székesfehérvárra látogatott. Az örök rivális Alba ellen kifejezetten jól kezdett a vasi alakulat: az ötödik percben már 15:7-re vezettek a sárga-feketék, akik nem sokkal később már több mint tízpontos előnyt tudhattak magukénak. Az első negyed hajrájában viszont jött pár hazai tripla, melyekkel 24:22-re zárkóztak fel Lóránték. A második etap elején pedig a vezetést is sikerült átvenniük a fehérváriaknak. Elhúzni viszont ekkor még nem tudtak, így a nagyszünetben csupán 45:44-es állást mutatott a tábla. Térfélcserét követően egy ideig egál körül alakult az eredmény, ám a harmadik felvonás végjátékában robbantottak a fehérváriak, és ennek köszönhetően az utolsó negyednek már 65:56-os vezetésről futhattak neki. Ebből a jelentősnek mondható előnyből pedig öt pontott meg is tudtak tartani, így 80:75 arányban megnyerték a találkozót.

Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Szerintem egy jó mérkőzést játszottunk. Gratulálok az Albának, de nüanszokon múlott a győzelme. Úgy érzem, hogy megpróbáltunk mindent kiadni magunkból, de nagyon rosszul dobtunk. Csak 27 százalék volt a hárompontosunk és nagyon sokat kijátszottunk üresre, amik nem mentek be.”

A Falco csapata veresége ellenére is maradt a tabella negyedik helyén. A szombathelyiek legközelebb pénteken 18 órakor lépnek pályára, mégpedig a Pécsi VSK otthonában.