Hírek

Kikapott a Falco Kaposváron

2019. január 21., 15:12

A sérült Reddic nélkül felálló Falco 90:84 arányú vereséget szenvedett Kaposváron. Veresége miatt a sárga-fekete alakulat lecsúszott a dobogóról. Most már csak a negyedik helyen állnak Váradiék.

Kikapott a Falco Kaposváron

A sérült Reddic hiánya alaposan meglátszott a kaposvári mérkőzés első negyedében, melyben hétpontos hátrányba került a Falco. Szerencsére a második etapban jött Balmazovics,  és találatainak köszönhetően a nagyszünetre minimálisra olvadt a hazaiak előnye. A 48:47-es állásról kezdődő harmadik felvonás elején ugyan sikerült a szombathelyieknek átvenniük a vezetést, ám a folytatásban fordítottak a somogyországiak és a záró 10 percnek már ők futhattak neki ötpontos előnnyel. A 33. percben pedig már több mint 10 ponttal jártak előrébb a házigazdák, akik ebből hatot meg is tudtak tartani és végül 90:84 arányban megnyerték az összecsapást.

Váradi Benedek - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Mindenképpen tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, mert találkoztunk egy szerkezettel, ami még akkor is nehéz lenne, ha mi is két centerrel játszunk. Tehát Reddic is harcra kész.De azt gondolom, hogy küzdöttünk becsülettel.”

A kaposvári csapat a szezon egyik legjobb játékával rukkolt ki. Fekete Ádám tanítványai bebizonyították, hogy sokkal jobb teljesítményre képesek, mint az a jelenlegi helyezésükből adódna. Győzelmüknek köszönhetően felzárkóztak a középmezőny végéhez.

Fekete Ádám - vezetőedző, Kaposvári KK
“Azért az látszott, hogy most aki pályán volt, az a nyolc ember, az minőséget képvisel. Így tudtunk a pályán lenni és ez nagyon fontos egy olyan erős csapat ellen, mint a Falco. Ez nagyon fontos dolog volt. Illetve az, hogy csapatként működtünk.”

A Falco veresége miatt visszacsúszott a tabella negyedik helyére. A szombathelyieket a Debrecent legyőző Jászberény szorította le a dobogóról. A sárga-feketék szombaton 18 órakor a Paksi Atomerőmű SE elleni hazai derbivel folytatják a bajnoki pontvadászatot.