Hírek

Kikapott a Haladás Pécsett

2011. július 18., 12:41
1:0 arányú vereséget szenvedett a Haladás-Sopron Bank gárdája a bajnokság első fordulójában Pécsett.
Kikapott a Haladás Pécsett
Szép időben, jó pályán került sor az OTP Bank Liga 1. fordulójában a Pécsi MFC-Haladás Sopron Bank találkozóra. A hazai csapat újonc az élvonalban, az NB II Nyugati-csoportjának megnyerésével került  fel négy év után a legjobbak közé, míg a vasiak tavaly nyolcadikak lettek az NB I-ben.

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a zöld-fehér együttes és valamivel több lehetősége  is volt a gólszerzésre. A 16. perc hozta meg az első lövést: Nagy I Gábor a 16-os sarkáról célozta meg a hosszú felsőt, de Dibusz  ujjheggyel hárítani tudott. A 23. percben Kenesei  tette le a labdát a szabadrúgáshoz: a rövid sarokra tartó lövést megint Dibusz piszkálta szögletre. A 29. perc hozta az első pécsi lehetőséget, de Pintér keresztben ellőtt labdájába senki nem ért bele. Egy perc múlva Halmosi 30 méteres lövése csak centikkel kerülte el a jobb felső sarkot. A félidő hajrájában Simonfalvi kapott vissza jól egy kényszerítőt, elpöckölte a labdát Rózsa mellett, de Guzmics kivágta a játékszert a kapu torkából.

Az 56. percben Halmosi egy mezőnyszabálytalanságért megkapta második sárga lapját, így több mint fél órán át  emberhátrányban futballozott a Haladás. A 68. percben Wittrédi játszotta meg jól Andorkát, aki 14 méterről mellé gurított. Öt perc múlva Kenesei rövidre lőtt szögletét Rajos perdítette kapura, de Dibusz hárított. A 79. percben Sluka kínálta meg a pécsi cerberust, aki ezúttal is védett. A 80. percben megszületett a találkozó egyetlen gólja: Törtei hosszú átadása Horváth Zsoltot találta meg a hosszún, aki Rózsa kapujába fejelt, 1-0 a PMFC-nek. Az utolsó percekben beszorította a hazaiakat a Haladás, Tóth Péter lövésénél megint óriásit védett Dibusz, így az első fordulóban vereséget szenvedett a Haladás-Sopron Bank.