Hírek

Kilenc bemutatóval készül a 2019/2020-as évadra a Mesebolt Bábszínház

2019. május 08., 14:59

A műsorban kisebbeknek szóló slágerdarabok, felfrissített előadások és iskolás korosztályt célzó drámapedagógiai foglalkozás is szerepel. A hamarosan véget érő színházi idény egyik utolsó bemutatója A gyáva kistigris, ebből is ízelítőt adtak a készítők a szerdai sajtóreggelin.

Kilenc bemutatóval készül a 2019/2020-as évadra a Mesebolt Bábszínház

"Félek! Egészen egyedül maradtam ebben a dzsungelben. De csak így szerezhetek egy kis bátorságot, nem igaz?"

Petike, a kistigris még attól is fél, ha bújócskánál be kell csuknia a szemét. Gyávaságáért az lesz a büntetése, hogy elveszíti a csíkjait. Vándorútra indul a dzsungelbe, hogy bátorságot szerezzen, közben pedig észrevétlenül fel is nő. A gyermeki félelmek leküzdéséről szóló darabot 2012-ben már bemutatták, most felfrissítve viszi újra színpadra az akkori rendező. A bemutató vasárnap 10 órakor kezdődik.

Kovács Petra Eszter - rendező
"Egészen más szereposztással játsszuk most, egy teljesen fiatal színészgárdával, dinamikusak, frissek, viccesek, rengeteg humort, nagyon jó karaktereket hoztak, egészen más előadás született, bár nyomokban tartalmazza azért az eredetit valahol."

Színes, sokrétű műsorterv állt össze a következő évadra, amelyben az értékek megtartása volt a fő szempont. Szeptemberben újabb három Árpád-házi uralkodó történetével folytatódik a királyok könyve sorozat, bemutatják Michael Ende Lenka és a tündér című meséjét és egy magyar népmesei adaptációt. Felújítják A kíváncsi kiscsikó című pöttömszínházi előadást és az Én vagyok én, te vagy te kamaratermi darabot.  

Kovács Géza - igazgató, Mesebolt Bábszínház
"Például a Pettson és Findus, amelyik szintén az évad tervei között szerepel egy november végi bemutatóval, de hasonló izgalmas és fontos előadás lehet a Gyere haza Mikkamakka Lázár Ervin történeteiből."

Jövő márciusban Tamkó Sirató Károly verseiből összeállított produkció, májusban gyermekbántalmazásról szóló kamaratermi előadás és drámapedagógiai foglalkozás készül. Műsoron tartanak több kedvelt régebbi darabot is. Elindul a Bábok ideje közösségépítő alkotótábor és foglalkozássorozat, amely szülőknek, pedagógusoknak szól, továbbá a társulat számos bel- és külföldi vendégjátékot tervez jövőre.