Hírek

Kilenc új darabbal készül a Mesebolt Bábszínház

2017. május 18., 16:37

Lúdas Matyi, Rumcájsz, Palacsintás király – többek között ezekkel a nagy klasszikus darabokkal várja a közönséget a 2017/18-as évadban a Mesebolt Bábszínház. Az új szezonra 9 új előadással készül a társulat. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

Kilenc új darabbal készül a Mesebolt Bábszínház

"Az első házasságomból...van egy testvérem."

A Tamás könyve című darabot tavaly állította színpadra a Mesebolt Bábszínház társulata. Ezt elsősorban középiskolásoknak, felnőtteknek szánták. Az új évadban több jól ismert mesét is színre visznek az óvodás és kisiskolás korosztálynak.

Kovács Géza igazgató-rendező, Mesebolt Bábszínház
Amit minden évben szempontként hozunk magunkkal, hogy a hagyományok és a korszerűség, vagy a klasszikusok és a modern feldolgozások hogyan férnek meg egymás mellett. Ez ebben az évadban is érvényes lesz, hiszen nagy klasszikusok, nevek, címek lesznek ebben a sorozatban. Említhetném a Ludas Matyit, vagy a Rumcájsz történeteket, vagy Fésűs Évától a Palacsintás királyt.

"Tudd meg, ezen a helyen valahol elásott kincs van. Micsoda? Elmászott rincs van? Kincs, Hallottatok már ilyet, elmászott a kilincs?"

A következő évadban is láthatja majd a közönség a közkedvelt Vitéz Lászlót, annak ellenére, hogy előadója, Takács Dániel távozik a társulattól. A kicsik a Fő téri Hang-Tér-Kép programon találkozhatnak először Batu-tával, aki a mese szerint Vitéz László afrikai unokatestvére. Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) című előadást pedig először a Kőszegi Várszínház programfolyamában, június 26-án láthatja a nagyérdemű. A Mesebolt Bábszínház a következő évadban 9 új darabot mutat be. A mindössze 7 tagú társulat évente mintegy 350 előadást tart.