Hírek

Kilencedszer lesz Király Kupa Szombathelyen

2012. július 05., 17:36

Pénteken a Király Sportlétesítményben három magyar csapat, köztük a címvédő Diósgyőr és a házigazda Haladás, valamint egy orosz első osztályú gárda csap össze. A mérkőzésket megnézi Egervári Sándor szövetségi kapitány is.

Kilencedszer lesz Király Kupa Szombathelyen

A Diósgyőr hódította el tavaly a Király Kupát. A borsodi gárda idén címvédére készül. Ők is itt lesznek a pénteki felkészülési labdarúgó tornán. Mellettük az orosz első osztályú bajnokságban szereplő Mordovia, valamint a Kaposvár és a Haladás küzd meg az első helyért. A szombathelyi játékosok bizakodók.

Kenesei Krisztián, labdarúgó, Haladás Sopron Bank
Minden edzőmeccset megnyertük, egy döntetlent játszottunk is. Én bízom benne, hogy ezt a formát átmentjük a bajnokságra és akkor nem lesz gond. Ezért is mondom, hogy realitása van annak, hogy megnyerjük a tornát.

A Király Kupa hozzájárul a labdarúgó-bajnokságra való felkészüléshez - mondta az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Artner Tamás, vezetőedző. Több mint 2 hete edz együtt a gárda, eddig bíztató eredményekkel.

Artner Tamás, vezetőedző , Haladás Sopron Bank
Úgy érzem, hogy olyan tornák ahol ilyen rangos csapatok szerpelnek, mint a Kaposvár, Diósgyőr és az orosz csapat, mindig rangot jelent. És tétmérkőzésen mutathatják meg a játékosok, hogy jelen pillanatban hol tartunk a felkészülésben.

Délután 14 órakor a Kaposvár-Haladás mérkőzéssel kezdődik a torna. A Diósgyőr az orosz csapattal játszik. A győztesek küzdenek meg a Király Kupáért. Ezúttal nem szobaton, hanem pénteken tartják a tornát.

Király Ferenc, létesítményvezető
Azért változtattunk a pénteki napra, hogy megpróbáljuk, hátha munkaidő után, szívessebben jön mindenki. Hátha elérjük  a nagyobb nézőszámot így, és bár meleg lesz, de sokan nem a strandra mennek ki, hanem idejönnek a Király Sportlétesítménybe meccseket nézni.

A tervek szerint a Király Kupán itt lesz Egervári Sándor szövetségi kapitány is.