MNB - 2
MNB

Hírek

Kilencpontos Falco előny a BL selejtezőben

2019. szeptember 18., 13:33

9 pontos előnnyel utazhat a Falco a Bajnokok Ligája selejtezős párharc visszavágójára Romániába. Gasper Okorn legénysége 18 ponttal is vezetett a mérkőzés során, ám a hajrában visszakapaszkodott a Nagyvárad, így kiélezett, szoros derbinek ígérkezik a pénteki találkozó.

Kilencpontos Falco előny a BL selejtezőben

Himnusszal és egy látványos magyar koreográfiával kezdődött a találkozó. Az első negyedben a Nagyvárad dominált inkább, a Falco játékosai nem igazán érezték ekkor még a palánkot. Az etap végére hiába dolgozták le hátrányukat a hazaiak, (27:17-) egyenlítés helyett ismét 5 ponttal mentek el a románok. Szépen lassan azonban magára talált a Szombathely (37:16-) és Filipovity középtávolijával 20:19-re átvette a vezetést a Falco. (39:45-) Ezután a vasiak percei következtek, aminek köszönhetően 7 pontra húztak el a sárga-feketék. (40:08-) Jött is a vendég időkérés, hiszen leblokkolt a Nagyvárad. (48:44-) A szombathelyieket azonban ez sem zökkentette ki - az első félidő végén már 9-cel vezetett a Falco.

(01:07:26-) A folytatás Benke-showt hozott. (01:09:30-) A hazaiak 11-ese mindent beszórt, amikor a vendég palánk közelébe került. 40:27-nél megroppanni látszott a Nagyvárad. Hiába próbáltak kapaszkodni a románok, hibáikat újabb kosarakkal büntette a Szombathely. 62:44-es állásról következhetett a hajrá.

(01:25:29-) Az utolsó 10 percet a vendégek egy 6:0-ás rohammal indították, (01:25:59-) Okorn mester pedig reagált és gyorsan maga köré gyűjtötte övéit. (01:40:31-) Azonban ez sem sokat segített, hiszen a 18 pontos Falco-előny folyamatosan olvadt. (01:45:22-) Ráadásul tovább borzolta a kedélyeket, hogy az utolsó percekben a játékvezetők is rendre a sárga-feketét kárára tévedtek. A végeredmény: Falco - Nagyvárad 71:62.

Filipovity Márkó - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
"Hazai pályán mindenképpen megpróbáltunk győzni, lehetett volna több ponttal, ez a 9 pont azért nem annyira sok, Romániába megyünk, próbálunk ott is győzni, a pontokat nem fogjuk számolni. Első benyomásra a csapat jól játszott, elég jól védekeztünk szerintem és pár nap múlva jön a következő mérkőzés."

A nyáron Szolnokról Szombathelyre igazoló válogatott játékos, Benke Szilárd termelte a mérkőzésen a legtöbb pontot, akinek úgy tűnik jót tett a környezetváltozás.

Benke Szilárd - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
"Új közegbe kerültem, igen természetesen még meg kell szoknom ezt az új közeget, jól éreztem magam a pályán, volt egy kisebb kihagyásom, ez volt az első tétmeccsem április óta, úgyhogy igazából élveztem ezt a játékot. Bizonyítani elsősorban magamnak szerettem volna. Elégedett vagyok úgymond a teljesítményemmel."

A visszavágót péntek este 18 órakor rendezik Nagyváradon.