Hírek

Kinyitott a szombathelyi műjégpálya

2016. december 05., 17:17

Ezentúl minden hétvégén színes programokkal várják a korcsolyázni vágyó kezdőket és profikat egyaránt.

Kinyitott a szombathelyi műjégpálya

A gyakorlott korcsolyázók már a szombati nyitógála előtt megérkeztek a pályára, ahol tökéletes jég várta őket, köszönhetően a tartósabb hidegnek.

Gyurics Máté
“Nagyon, már igazából egy hónapja vártuk ezt a dolgot. Általában minden héten háromszor-négyszer ki szoktam jönni, úgyhogy nagyon örültem, hogy végre kinyitott a pálya.”

A programok  jégre csalogatták a családokat vagy éppen a kezdőket is: Nándor azt mondta, hogy nemcsak a napsütésnek örül, hanem annak is, hogy egyelőre megúszta az elesést is.

Magyar Nándor
“Hát hogy őszinte legyek, én most jöttem ki úgy először, hogy megtanuljak korcsolyázni, de egyébként barátommal jöttem ki, és nagyon, nagyon élvezem!”

Harmincadik szezonját kezdte most a jégsport Szombathelyen. A szabadidősport szövetség szervezésében minden hétvégén rendezvények várják korcsolyázókat.

Varga Jenő - főszervező, SZOVA Zrt.
“Minden szombaton rendelkezésére állunk itt a gyerekeknek illetve a felnőtteknek. Folyamatosan versenyek lesznek: állóképességi versenyek, ügyességi, családi vetélkedők, lesz a mesélő fakutya.”

Aki versenyek nélkül élvezné a jégen siklást, megteheti a hét minden napjan. A pálya ünnepnapokon és a  téli szünetben is korcsolyázókat.