Hírek

Kistudós Napot rendeztek a Bercsényi Miklós Általános Iskolában

2011. december 15., 17:20

Az eseményen a társadalom- és a természettudományok iránt érdeklődő tanulók tartottak előadásokat a társaiknak. A  először rendezték meg azzal a céllal, hogy a tehetséges diákokat a szereplésre és a kutatásra ösztönözzék. A Bercsényiben azt szeretnék, hogy hagyománnyá váljon az esemény és minél több iskolából érkezzenek majd a diákok.

Kistudós Napot rendeztek a Bercsényi Miklós Általános Iskolában

„Az 1838-as pesti árvízkárosultak megsegítésére jótékonysági hangversenyt adott."

Érdekességek Liszt Ferencről. A Bercsényi Miklós Általános Iskolában ma délután rendezett Kistudós napon diáktársaiknak tartottak előadásokat a társadalom- és a természettudományok  iránt érdeklődő tanulók. A bercsényisek mellett a Gothard Jenő Általános Iskolából érkezett tanulók vettek részt az eseményen.

Molnár János, a felsős munkaközösség vezetője, Bercsényi Miklós Általános Iskola
„Ezzel szeretnénk inspirálni a tehetséges tanulóinkat a szereplésre, kutatásra, és hogy középiskolára is azért felkészítsük őket."

Külön teremben tartották a társadalom- és a természetudományi előadásokat. Utóbbinál a diákok a szem felépítéséről és működéséről is hallhattak.

„A fény a szaruhártyán keresztül jut a szemünkbe, a szemünk színes része, ami lehet kék, zöld, vagy barna, ez a szivárványhártya középső kerek nyílása a pupilla. Szemünk legnagyobb részét a kocsonyás üvegtest teszi ki."

Az esemény egyik érdekessége egy házilag gyártott Tesla-tekercs volt, amit egy 14 éves tanuló készített némi segítséggel.

Szecsődi Barbara, Gothard Jenő Általános Iskola
„Ez olyan, hogy vezeték nélküli végül is és hogy kigyúlik-e a fény tehát, hogy egy fémcsövet így közelébe viszünk, amikor működésbe van és akkor magától kigyúl. Ezt ugye Farraday kalitkában kéne csinálni úgyhogy ezt nem tudom megmutatni."

A hallgatóságnak az előadásokkal kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk a délután során. A Bercsényi iskolában szeretnék ezentúl mindent évben megrendezni a Kistudós Napot, és abban bíznak, hogy minél több általános iskolából érkeznek majd a tanulók.