Hírek

Kitüntetéseket és gépjárműveket adtak át a Vas Megyei Polgárőr Napon

2019. szeptember 17., 14:27

Kitüntetéseket és gépjárműveket adtak át a Vas Megyei Polgárőr Napon a Történelmi Témaparkban. Az eseményen megünnepelték a másfél évtizedes Caludius Polgárőr Egyesületet is. A rendezvényen a társszervezetek képvislői is részt vettek.

Kitüntetéseket és gépjárműveket adtak át a Vas Megyei Polgárőr Napon

A polgárőrség elmúlt közel három évtizede Magyarországon sikertörténet - mondta el a Vas Megyei Polgárőr Napon Bedi Ákos. A polgárőrök vasi elnöke hozzátette, hogy ebben az évben az alapfeladataik tovább bővültek.

Bedi Ákos - elnök, Vas Megyei Polgárőr Szövetség
“Az Országos Polgárőr Szövetség 2019-ben hangsúlyosan a közterületi járőrözést helyezte előtérbe, és én úgy gondolom, hogy egy köztes, arany középutat választva a polgárőrség meg tud felelni a klasszikus, hagyományos alapfeladatainak is, és a kiegészítő feladatokbnak is.”

A bűncselekmények száma 2010 óta harmadára csökkent - mondta el Hende Csaba országgyűlési képviselő. Az esemény kettős ünnep volt ebben az évben: 15 éves a szombathelyi Claudius Polgárőr Egyesület.

Kiss Viktória - elnök, Claudius Polgárőr Egyesület
“A Caludius Polgárőr Egyesület idén tölti fennállásának 15. évfordulóját, ennek alkalmából a Vas Megyei Polgárőr Szövetség úgy döntött, hogy ránk bízza a Megyei Polgárőr Nap rendezését, ezen a rendezvényen vagyunk jelenleg, tehát ez ilyen kettős rendezvény, egyrészt megyei ünnep, másrészt az egyesületünknek egy születésnapi ajándék.”

Az elnök hatékonynak látja a most 42 fős szervezet munkáját, egyre nagyobb bizalommal fordulnak feléjük.

Vas megyében 74 polgárőr egyesület működik, több mint kétezer emberrel, az ünnepségen félezren vettek részt, családostul. A társhatóságok is együtt ünnepeltek az önkéntesekkel. Elhangzott, hogy továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését - az ifi csapatba is.

Szabó Péter - ifjú polgárőr
“A feladatok azok mind ugyanazok, amiket igazából a rendes polgárőrök is csinálnak, ugyanúgy járőrözünk, meg rendezvényt biztosítunk, ha úgy van.”

Az eseményen három gépkocsit adtak át, ezeket Hosszuperesztegen, Csepregen és Szombathelyen használják majd a polgárőr egyesületek tagjai.