Hírek

Kiütötte ellenfelét a SzOESE férfi kosárcsapata

2020. november 23., 17:47

A szombathelyi együttes közel 50 ponttal győzte le a Kozármislenyt az NB II-es bajnokságban.

 

Kiütötte ellenfelét a SzOESE férfi kosárcsapata

A Kozármisleny együttesét látta vendégül a Szombathelyi Egyetemi SE az NB II-es férfi kosárlabda-bajnokságban. Ragyogóan kezdte a találkozót a SzOESE, a játék minden elemében felülmúlta az ellenfelét, és már az első negyedben húszpontos előnyt dolgozott ki, amivel szinte el is döntötte az összecsapást. (03:02) A vendégek azonban nem adták fel, próbálkoztak becsülettel és a második negyedben csökkentették is a hátrányukat, a nagyszünetben 42-27 állt az eredményjelzőn. (11:35)

A térfélcserét követően újra magához ragadta a kezdeményezést, és megint elhúzott a SzOESE. Hiába kért időt a Kozármisleny, remek triplákkal és könnyű kosarakkal folyamatosan nőtt a különbség. Teljesen szétesett a vendégcsapat, a harmadik negyedben már 30 ponttal is vezetett a SzOESE.

A zárófelvonásban előbb a 40, majd ezzel a szép hárompontossal az ötvenpontos különbséget is átlépték a szombathelyiek. A Kozármisleny a második félidőben mindössze 15 pontot dobott, így a SzOESE végül 91-42-re nyerte meg a találkozót.

Vicze Kristóf - kosárlabdázó, Szombathelyi Egyetemi SE
“Nagyon hajtós mérkőzés volt. Egy ideje nem játszottak a srácok, úgyhogy elmondhatjuk, hogy meccséhesek voltunk. Próbáltunk kihozni mindent a mai meccsből. Voltak hullámvölgyek, de szerintem sikerült kikerülnünk a gödörből, úgyhogy elégedettek lehetünk a csapattal.”

A SzOESE három vereség után először nyert meccset az NB II-es bajnokságban.

Kéri Péter - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Hosszú ideje nem játszottunk mérkőzést, három-négy meccsünk is elmaradt. Különböző csapatok lemondták, volt, amikor nekünk kellett lemondani a koronavírus miatt. A srácok nagyon várták már, hogy végre pályára léphessenek. Úgy gondolom, hogy ez látszott is. Nagyon jól kezdtük a meccset, aztán a második negyedben volt egy kis hullámvölgyünk, ahol nem találtuk a ritmust. Félidőben sikerült rendezni a sorokat és megérdemelten nagyarányú győzelmet arattunk.”

A SzOESE kosarasai legközelebb pénteken, Mosonmagyaróváron lépnek pályára a férfi NB II-ben.