MNB - 2
MNB

Hírek

Kiütötte ellenfelét a SzoESE kosárcsapata

2020. február 26., 12:11

Kéri Péter együttese a Mosonmagyaróvár ellen aratott magabiztos, 94-58-as győzelmet, így továbbra is veretlenül vezeti a fiú egyetemi bajnokságot.

Kiütötte ellenfelét a SzoESE kosárcsapata

Igazi rangadót rendeztek az egyetemi sportcsarnokban, ahol a listavezető SzoESE a negyedik helyen álló Mosonmagyaróvári Széchenyi Egyetem csapatát látta vendégül a kiemelt egyetemi bajnokság nyugati csoportjában. Remekül kezdett a SzoESE, a kemény védekezés mellé eredményes támadójáték párosult, melynek köszönhetően az első negyedben 29 dobott pontig jutott és már 10 egységgel vezetett. A második etapban már nem volt ekkora pontzuhatag, ráadásul a vendégek felzárkóztak, a nagyszünetben már csak 8 pont volt köztük.  

Ragyogóan indult a második félidő a szombathelyiek szempontjából, percek alatt 10 pont fölé duzzadt a különbség. Nem finomkodtak a játékosok, férfias játék zajlott a pályán. A Mosonmagyaróvár próbált faragni a hátrányán, de a SzoESE mindig tudott válaszolni, az utolsó negyedet már 22 pontos előnnyel várta. A hazai győzelem nem forgott veszélyben, a vendégek a végére teljesen szétestek, így a zárófelvonásban 30 pont fölé nőtt a különbség. A SzoESE végül nagyon simán, 94-58-ra nyert és megszerezte tizenkettedik győzelmét. A mérkőzés legjobbja a Falco kötelekébe tartozó Körmendi Bence volt, aki 21 pontot tett be a közösbe.

Körmendi Bence - kosárlabdázó, Szombathelyi Egyetemi SE
“Sikerült összeszedni a védekezésünket, magabiztos győzelmet tudtunk aratni, ezzel megőríztük az első helyünket. Vár még ránk két kulcsfontosságú mérkőzés. Ha azokat nyerjük, akkor maradunk az élen.”

A Szombathelyi Egyetemi SE amellett, hogy vezeti a tabellát, a bajnokságban egyedüliként veretlenül menetel, megelőzve a Közgázt.  

Kéri Péter - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Úgy gondolom, hogy a csapat egy nagyon jó társaság. Nem csak mint sportolók, hanem mint társaság és mint barátok. Mindenki egyénileg is kiváló játékos. A Közgázzal vagy a Mosonmagyaróvárral szemben mi azért többet tudunk készülni egy-egy mérkőzésre.”

A SzoESE legközelebb jövő hétfőn lép pályára, Kéri Péter tanítványai a Veszprémi Egyetemi SC-t látják vendégül.