Hírek

Kiütötte ellenfelét a Szombathelyi Haladás

2021. március 02., 14:50

Mátyus János legénysége a Kaposvárt fogadta a Rohonci úton és nagyszerű játékkal, négy gólt lőve már az első félidőben eldöntötte a három bajnoki pont sorsát.

 

Kiütötte ellenfelét a Szombathelyi Haladás

Három kulcsjátékosa, Devecseri, Csilus és a házigólkirály Medgyes nélkül látta vendégül a Kaposvári Rákóczit a Szombathelyi Haladás az NB II-es labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. Valószínűleg a legvérmesebb Hali-fanatikusok sem gondoltak olyan álomszerű kezdésre, ahogy indult a meccs a hazaiak számára: a 4. percben Tóth Milán lépett ki a védők közül, először buktatták hátulról, de a játékvezető nem fújt, ezért gyorsan felpattant, majd egy jó csel után éles szögből a kapus lábai között a hálóba lőtt, 1-0. Nem kellett sokat várni a második gólra, három perccel később egy tetszetős ellentámadás végén Kiss Bence 17 méterről talált be és növelte a Haladás előnyét. Már az első negyedóra végén ott pihent a kaposvári hálóban a harmadik szombathelyi gól: egy szöglet után az egyik vendégjátékos kezére pattant a játékszer, a jogosan megítélt büntetőt Kiss Bence értékesítette, 10 perc alatt duplázott így a Hali középpályása. A vendég kaposváriak rettentő gyenge napot fogtak ki, rengeteg eladott labdával és pontatlansággal asszisztáltak a Haladás gálázásához. Az első félidő hajrájában újabb nagyszerű hazai támadás végén Dragóner visszacselezett a jobb lábára, majd parádésan a hosszú felsőbe tekert. A szépségdíjas találattal 4-0-ra vezetett a szünetben a Szombathelyi Haladás.

A második félidő elején teljesen kivégezhette volna ellenfelét a Hali, de Dragóner nagy helyzetben ballal mellé tüzelt. Egy perccel később sem sikerült dupláznia, ziccerben a kapusba lőtte a labdát. Az 55. percben veszélyeztetett először a Kaposvár, Bosnjakról pattant a labda Andric elé, akinek a lövése a jobb kapufán csattant. Az utolsó félóra csendesen csordogált, a Hali már nem szakadt meg, de így is kézben tartotta az összecsapást. A hajrában Kállai Kevin is elpuskázott közelről egy nagy helyzetet, így több gól már nem született. A Szombathelyi Haladás lefocizta a Kaposvárt és teljesen megérdemelten nyert négy-nullára.

Várhidi Péter - vezetőedző, Kaposvári Rákóczi FC
“Elsősorban gratulálok a Haladásnak, gyakorlatilag szétfutottak minket. Sanszunk nem volt arra, hogy lépést tartsunk az ellenféllel. Vannak olyan pillanatok, amikor el kell ismerni, hogy az ellenfél jobb, mint a mi csapatunk. Ezen a mérkőzésen sanszunk nem volt arra, hogy legalább egy döntetlent kihozzunk.”

A Hali trénere természetesen nagyon boldog volt a lefújás után.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Az első perctől kezdve nagyszerű felfogásban, nagyszerű szellemben és gólerősen léptünk fel. Gyakorlatilag az első félidőben eldőlt a mérkőzés, a második lecsordogált. Összességében nagyon boldog vagyok, és szeretném az elmúlt hetek, valamint a mai nap játékát folytatni szerdán.”

A Szombathelyi Haladás szerdán a PMFC otthonában folytatja az NB II-es bajnokságot.