Hírek

Kollégiumi szobák az egészségügyi dolgozóknak

2020. április 02., 20:49

Egészségügyi dolgozók lakhatását, munkába járását könnyíti meg az ELTE Savaria Egyetemi Központ azzal, hogy felajánlotta az üressé vált kollégiumi férőhelyeit. Ahogy az ország minden felsőoktatási intézményében, itt is távoktatással tanulhatnak a hallgatók. A kollégiumokból ki kellett költözniük, akinek mégis valamilyen okból maradnia kellett, a Deák utcai épületben kapott helyet. A felszabadult 550 férőhelyet pedig szükség esetén a járvány leküzdésén dolgozók vehetik igénybe.

Kollégiumi szobák az egészségügyi dolgozóknak

Németh István – rektorhelyettes, ELTE Savaria Egyetemi Központ
„A katasztrófavédelemtől érkezett hozzánk egy megkeresés abban az ügyben, hogy tudnánk-e jelen pillanatban a Magyar utcai és Ady téri kollégiumaink egyikében elhelyezést biztosítani olyan egészségügyi dolgozók számára, akiknek egyszerűbb lenne Szombathelyről ellátni a feladatokat, mint ingázni a lakóhelyük és a munkahelyük között. Tehát ilyen átmeneti szállást nyújtanánk.”

Egyelőre üresen állnak a kollégiumi szobák, még nem költöztek be az egészségügyi dolgozók, de a lehetőség adott. Az Operatív Törzs minden városban felmérte a szükség esetén igénybe vehető kapacitásokat. Szombathely ebben élen jár: 1792 kollégiumi férőhely van a városban, de ha kell, ennél több szállás is bevonható.

László Győző – alpolgármester
„Szombathely összefogott. Érkeznek a felajánlások mind szállásadóktól, akik ezzel foglalkoznak, mind magánlakások tekintetében is kaptunk már felajánlásokat olyan kórházi dolgozóknak, akik nem tudják megoldani a hazajutást, ezt mind továbbítjuk az illetékeseknek, és nagyon jó érzés azt látni, hogy megmozdult valami a városban.”