MNB
MNB - 2

Hírek

Kollégiumot adtak át Vépen

2018. március 28., 14:17

Átadták az Földművelésügyi Minisztérium Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziumának kollégiumát. Az intézményben olyan energetikai beruházások valósultak meg, amelyek növelik a diákok komfortérzetét és elősegítik a fenntartási költségek csökkenését.

Kollégiumot adtak át Vépen

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt feladatának tartja intézményeinek korszerűsítését. Az egyes épületek, iskolarészek, kollégiumok állagának leromlásával szükségszerűvé vált ezek felújítása - hangzott el az ünnepségen.  

Simonné Szerdai Zsuzsanna - főigazgató, Dunántúli Agrár-Szakképző Központ
“Három tagintézményünk is részesült energetikai korszerűsítésben. Ez a kaposvári, a lengyeli és a vépi tagintézménye. A három beruházás összértéke több mint 353 millió forint.”

Ebből az összegből a vépi iskola 137 millió forintot kapott, amelyet a kollégium felújítására fordítottak.

Hollósi Éva- igazgató, Vépi Mezőgazdasági Szakgimnázium
“Az energetikai pályázatunk következtében, nyílászáró cserére került sor, tehát ablakokat, ajtókat cseréltünk. Külső szigetelést sikerült beépítenünk, illetve a kollégium egyik szárnyán a padlástér szigetelésére került sor.”

Ezáltal komfortosabb lett az épület a diákok számára és csökkentek a fenntartási költségek. A kollégiumban jelenleg 160 diákot tudnak elhelyezni, három szinten. Többségük Vas megyei, de vannak zalaegerszegiek,veszprémiek, valamint Győr-Moson-Sopron megyéből érkező tanulók is. A térség országgyűlési képviselője szerint a beruházás nagy előrelépést jelent az Észak-Vas megyei agrárképzésben.  

Ágh Péter- országgyűlési képviselő
“A mezőgazdasági gépészképzés komfort fokozata az nagyban nőni tudott. Ne felejtsük el azt, hogy ez a mezőgazdasági gépész képzés Nyugat-Dunántúlon olyan nevet szerzett magának, amire azt godolom, hogy az intézmény joggal büszke rá. Büszke rá Vép is és büszke rá Vas megye is.”

Az iskola az elmúlt két és fél évben több mint 330 millió forintnyi uniós támogatáshoz jutott, amelyet az intézmény energetikai korszerűsítésére fordítottak.