Hírek

Koltai Róbert nagyszínpadi előadást rendezett a Weöres Sándor Színházban

2013. november 29., 18:07

Füst Milán Máli néni című művének címszereplője: Kiss Mari.

Koltai Róbert nagyszínpadi előadást rendezett a Weöres Sándor Színházban

“Mondja igen, mondja nem. Igenis nagyságos asszony. Most mond az, hogy a te Málid nem egy zseni? Hát cselédem van nekem, egy ilyen darab. Ebben a nehéz időben.”

A 30-as évek pesti hangulatát idézi Füst Milán vígjátéka, a Máli néni. Kiss Mari főszereplésével, egy igazi vérbő komédiát láthat a néző a Weöres Sándor Színházban.

Kiss Mari - színész, Weöres Sándor Színház
“Minden karakternek sorsa van valahol. Tehát szép darab ez mert nem csak egy egyszerű vígjáték, de ezekben vannak sorsok. Máli néni egy megoldó, tehát mondhatnánk az is, hogy egy házasság szerző, de valójában egy megoldó ember, akit a sors rákényszerít arra, hogy ésszel éljen.”

Máli néni férjét, Novák bácsit meghívott színészként, Kertész Péter alakítja. Mellette Trokán Péter, Nagy Cili, Orosz Róbert, Kálmánchelyi Zoltán és Csonka Szilvia is bonyolítja a történet amúgy sem egyszerű fonalát.

Koltai Róbert - rendező, Weöres Sándor Színház
“Hát a Máli néni Füst Milánnak egy remekbe szabott darabja, csodálatos író és ugyanolyan csodálatos költő is volt Füst Milán. És ha ő bohózatot írt, márpedig nem írt sokat. Ez az ő kiemelkedő bohózata, tele van poénnal de költészettel is.”

Füst Milán Máli nénijét először november 29-én este  láthatja a közönség a Weöres Sándor Színházban.