Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Költöznek a szakrendelők

Adásban volt: 2015. október 27.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Jövő év elején a Vérellátó épületébe költöztetik át a rendelőintézetben működő járóbeteg-szakrendeléseket, valamint a tüdőgondozót. A Markusovszky Kórház csaknem 1,7 milliárd forint uniós és állami támogatást nyert a költséghatékonyabb és szervezettebb betegellátás megvalósítására. A program részeként teljesen megújul a körmendi kórház. Megtartották a hivatalos projektzárót.

A régi SZTK épülete már annyira rossz műszaki állapotban van, hogy nem éri meg felújítani, fenntartása drága, felszereltsége elavult. Az itt működő járóbeteg-szakrendelők egy részét az elmúlt években fokozatosan a kórházba költöztették át, néhány hónapon belül pedig a többi is elkerül a Március 15. térről: jövő januártól a Vérellátó épületében fogadja a betegeket a fogászat, a bőrgyógyászat, a reumatológia, a nőgyógyászat és terhesgodozás, a belgyógyászat, a foglalkozás-egészségügy valamint az audiológia.

Nagy Lajos - főigazgató, Markusovszky Kórház
"Ez már egy törekvés volt, ez most befejeződött. A rendelőintézetet gyakorlatilag feladjuk, ott további ellátás nem lesz. Még egy telephely megszűnik, ami számunkra fontos, a tüdőgondozó és tüdőszűrő, ami beköltözik a vérellátóba. Centralizáltabb működés jön létre."

Miután a vérellátás rendszere átalakult, a vérellátó hatszintes épületének jó része kihasználatlanná vált, ezért adódott az ötlet, hogy ide költöztetik a szakrendelőket. Mindezt alapos felújítás előzi meg, amely május óta tart. Egyes részlegeken már tart a próbaüzem.

Máté Péter - projektmenedzser
"Kicserélésre kerültek a nyílászárók, hőszigetelést kapott az épület, kicserélték a gépészeti vezetékeket, villamoshálózatot és a teljes belső nyílászárókat, csempézett, festett részek megújultak. Egy korszerű épület lett."

Ezáltal jobb környezetbe kerülnek a betegek, a kórház jelentős rezsiköltséget takarít meg, valamint térben közelebb kerül egymáshoz a fekvő- és járóbeteg ellátás. A Vérellátó udvarán 100 ingyenes parkoló áll majd a betegek rendelkezésére. Egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően új fogászati kezelőegységet állítanak üzembe, a tüdőszűrést pedig új digitális röntgenkészülék szolgálja majd.

2015. október 27.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében