MNB
MNB - 2

Hírek

Komfortosabb és energiatakarékosabb

2018. február 22., 22:22

Hőszigetelés, ablak- és kazáncsere, új villamoshálózat - ezek a legfontosabb elemei a volt ÁNTSZ épületén történt korszerűsítésnek. Ez a tizedik olyan kormányhivatali ingatlan a megyében, amely a közelmúltban újult meg egy nagyobb beruházássorozat részeként.

Komfortosabb és energiatakarékosabb

Felújított kormányhivatali épületet adtak át Szombathelyen: a népegészségügyi főosztály Sugár úti székhelyén energiahatékonysági beruházást hajtottak végre.

Harangozó Bertalan - kormánymegbízott
“Szombathely megyei jogú város területén ez az utolsó a Vas megyei kormányhivatali átadások során, ahogy említettem a tizedik, de Szombathelyen az ötödik épület, és egyben az utolsó ennek a programnak a keretében.”

Az illetékes államtitkár arról az átfogó programról beszélt, amely országszerte komfortosabbá és energiatakarékosabbá teszi a hivatali ingatlanokat.

Kovács Zoltán - területi közigazgatásért felelős államtitkár
“Országosan az 1280 kormányhivatali épületből ötszáz épület újul meg uniós, illetve országos forrásokból. Még egy 80-90 épület átadása várat magára 2018, illetve 2019 tavaszán. Azt gondoljuk, hogy ez fontos az ügyfeleknek, és az itt dolgozóknak is.”

Az átadóünnepségen személyes hangú köszöntőt mondott Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is, aki mentőorvosként sokáig az épület szomszédságában dolgozott. A város országgyűlési képviselője szerint ezzel a beruházással tovább bővült az az egészségügyi negyed, amely az elmúlt évek során ezen a városrészen kiépült.

Hende Csaba - alelnök, Országgyűlés, országgyűlési képviselő
“Az emberek egészségénél, a járványok megelőzésénél fontosabb kérdés aligha van. Ez egy olyan védvonal, amelynek önök állnak a frontvonalában, amely az állam egyik legalapvetőbb feladatát testesíti meg. 10.03- Ez az emberek egészséghez fűződő alkotmányos jogát és a biztonságukat érinti.”

A felújítás nemcsak az itt dolgozók munkakörülményein javított, hanem jelentős energiamegtakarítást is eredményezett.

Stánitz Éva - megyei tiszti főorvos
Teljes külső-belső szigetelés történt, nagyon jelentős szempontukból, kényelmi szempontból a kazáncsere. A fűtéskorszerűsítés, a különböző szelepezése a radiátoroknak, a melegvízrendszernek a teljes helyreállítása, mert az már akadozott.”

Ezenkívül felújították a villanyvezetékeket, és kicserélték a külső nyílászárókat is. A beruházás mintegy 270 millió forintból valósult meg.