Hírek

Koncepcióhoz kötött egyetemi támogatás

2019. június 17., 14:03

Forrásmegvonásnak értékeli az egyetem azt a tényt, hogy a szombathelyi közgyűlés nem szavazott meg számára pluszpénzt. A városi tárgyalódelegáció azonban azt hangoztatja, hogy szívesen egyeztet és ad további forrást, ha kézhez kap egy koncepciót.

Koncepcióhoz kötött egyetemi támogatás

Kockáztatja az egyetem fenntarthatóságát a szombathelyi önkormányzat azzal, hogy kikerült a költségvetésből az a plusz 60 millió forintos támogatás, amelyet a büdzsé polgármesteri verziója még tartalmazott, de a többség végül nem szavazta meg - így reagált az ELTE kancellárja a megyei napilapban az intézkedésre. A Fidesz ugyanitt közleményben fejtette ki véleményét. Koczka Tibor szerint szó sincs elvonásról, csak feltételeik vannak.

Koczka Tibor - bizottsági tag, alpolgármester
“Az ELTE szombathelyi részlege ugyanannyi pénzt kapott az idei költségvetésben, mint az elmúlt esztendőben. Tudunk persze, és adhatunk 60 millióval, de akár 160 millió forinttal is többet, ha megtaláljuk a forrását, csak látnunk kell, hogy mihez adjuk.”

Erről vár egy középtávú koncepciót az a városi bizottság, amelyben minden politikai erő helyet kapott.

Nemény András - bizottsági tag, frakcióvezető, ÉSZ
“Azt látjuk, hogy a legnagyobb garancia a jövőre nézve az, hogyha minden közgyűlési szereplő aláírja ezt a szerződést, és ezért egy ilyen közös tárgyalódelegációt alakítottunk, aminek az oktatásért felelős alpolgármester is tagja. Bármikor nyitottak vagyunk a további egyeztetésre, de a város pénzéből csak valós teljesítmény után tudunk költeni.”

A kérdéssel foglalkozó munkacsoport már kétszer ülésezett. Ezekre az alkalmakra meghívták az egyetem vezetőit is, de ők a tárgyalást lemondták, és televíziónknak sem kívántak nyilatkozni. A bizottság ugyanakkor továbbra is nyitott az egyeztetésre.