Hírek

Konferenciát tartott a Keresztény Értelmiség Szövetsége

2016. május 24., 16:02

Három társadalmi szervezet együttműködésével országos jelentőségű 16 témakört érintő  tanulmánykötetet jelentettek meg. A könyvvel Szombathelyen is megismerkedhettek az érdeklődők hétfő délután a Megyeháza dísztermében.

Konferenciát tartott a Keresztény Értelmiség Szövetsége

“Mindenképpen nagyon örülünk neki, hogy ebben a témában konzultálhatunk és ebben a témában kaphatunk útmutatást egyszerre. ”

Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a gazdasági konferencia szereplőit. A Keresztény Értelmiség Szövetsége elérkezettnek látta az időt, hogy felszólaljon az élet aktuális ügyeiben. A Professzorok Batthyányi Köre és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületének közös munkájával jelentették meg Az Idők jelei című vitaanyagukat.

Osztie Zoltán - elnök, Keresztény Értelmiségi Szövetség
“Ez egy nagy program, amivel egy társadalmi, szélesebbkörű társadalmi vitát próbálunk meg provokálni, kiváltani és annak a gyümölcseit közkinccsé tenni. Ami úgy, hogy a döntéshozókhoz is eljusson, illetve, hogy az emberek gondolkodását is formálja.”

Ennek a programnak része az a konferenciasorozat, melynek szombathelyi állomásán a gazdaság problémáira hívták fel a figyelmet. Fodor István a gazdaság dualitását emelte ki előadásában.

Fodor István - konzisztóriumi elnök, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
“Egy nagyon erős külföldi gazdaság vagy ipar van jelen Magyarországon, kis létszámmal, de nagyon erős, míg a másik oldalon egy nagy létszámmal a hazai cégek lényegesen alacsonyabb produkcióval. Ez utóbbit kell megemelni.”

Ezzel a patrióta gazdaságpolitikával lehetne csökkenteni az ország gazdasági kiszolgáltatottságát. A konferencián részt vett Cseresnyés Péter államtitkár is, aki azt jelölte meg célként, hogy a politika és az értelmiség között megszülessen a párbeszéd.

Cseresnyés Péter - munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár
“Van egy párbeszéd, a társadalom bizonyos rétege és a kormányzat között. Egy olyan párbeszéd, amelyik azt tűzte ki maga elé célul, hogy a magyar gazdaság fejlődjék, hogy a magyar foglalkoztatás növekedjék, és azt fogalmazza meg, hogy ezt hogy lehet elérni, hogy lehet fejleszteni jobban a magyar gazdaságot.”

A kiadvány 16 témával foglalkozik, úgy mint az oktatással, szociális, kisebbség ügyekkel, médiával, tudománnyal.