MNB - 2
MNB

Hírek

Könnyedén hozta a negyeddöntő első felvonását a Falco

2021. április 19., 15:16

A friss kupagyőztes sárga-feketék magabiztosan, 14 ponttal győzték le a rivális Egis Körmend csapatát a playoff első mérkőzésén.

 

Könnyedén hozta a negyeddöntő első felvonását a Falco

Vas megyei párharccal rajtolt el a hétvégén az NB I-es kosárlabda-bajnokság negyeddöntője, a Falco-Körmend derbi első felvonását a friss kupagyőztes szombathelyiek játszották hazai pályán az Aréna Savariában. A találkozó első perceiben Keller Ákos vitte a hátán a Falco csapatát, a válogatott center 10 pontjával 10-6-ra vezetett a hazai gárda. Szépen lassan a Körmend is kezdett magára találni, keményebb védekezésre váltottak és Ireland két könnyű ziccerével már a piros-feketék vezettek hárommal, 17-20. Az első negyedet Anderson kettő plusz egyes akciója zárta, amivel tíz perc játék után 24-23-ra a Falcónál volt a minimális előny.

Jobban kezdte a második etapot a Körmend, Ferencz Csaba süllyesztett el zsinórban két triplát, öt ponttal meglépett az MTE. Már héttel is mentek a vendégek, így a legjobbkor érkezett Barac triplája. Azonban nem csak zárkóztak, egyenlítettek is a sárga-feketék, Perl talált be távolról, 33-33-as állásnál a körmendiek kértek időt. Ezzel sem sikerült megtörni a Falco lendületét, Váradi után Keller is értékesített egy hárompontost, a magasember már a második negyedben 20 pontnál járt. A Falco pedig már az első félidőben elérte az 50-et, a nagyszünetben 9 egységgel, 52-43-ra vezetett a címvédő.

A sárga-feketék a térfélcserét követően sem lassítottak, Váradi nyitott egy trojkával, amivel először lépték át a tízpontos különbséget. A folytatásban állandósult a tíz feletti deficit, a Falco magabiztosan őrizte előnyét, köszönhetően az ihletett formában kosarazó Keller újabb triplájának. A negyedik negyed elején aztán Barac távolijával végleg eldőlt a találkozó, 16 pontos hátrányt már nem volt esélye ledolgozni a körmendieknek. A Falco magabiztos játékkal, teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést 97-83-ra, így egy-nullás vezetésről várhatja a három győzelemig tartó negyeddöntő párharc folytatását.

Takács Kristóf – kosárlabdázó, Egis Körmend
“Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, de sajnos idővel rengeteg könnyű pontot kaptunk hármasból és indításból is. Ezt a következő mérkőzésre össze kell szedni, megbeszélni a dolgokat és keményen kimenni a pályára.”

A Falco és a mérkőzés legjobbja Keller Ákos volt, aki 29 ponttal vette ki a részét a győzelemből.

Keller Ákos – kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
„Nagyon örülök, hogy úgymond az egész csapat kivette a részét a sikerből. Nagyon keményen, nagyon jól játszottunk. Néha engedtünk nekik egy-egy könnyű kosarat, de többnyire azért kontrolláltuk a meccset. A következő meccsre ugyanezt a hozzáállást várom a csapattól és talán egy picivel jobb védekezést, hogy ne legyen ilyen sok pont.”

Sok idejük nincs a csapatoknak a pihenésre, kedden már a második felvonással folytatódik a negyeddöntő, Körmenden.