MNB - 2
MNB

Hírek

Könyv Mátyás királyról

2019. február 27., 15:44

Mátyás mindörökké - ez a címe annak a kötetnek, amelyet az ŐrvidékHázban mutattak be. A szerző, Döme Zsuzsa a könyvről, a két történész pedig az uralkodóról és a Mátyás-korszakról tartott előadást telt ház előtt. Egy kiállítás is nyílik a témában.

Könyv Mátyás királyról

Rendhagyó módon, Mátyás király és felesége, Beatrix (11:33) betoppanásával indult a könyv bemutatója: a kosztümösök több alkalommal is megörvendeztették a tavalyi emlékévben a közönséget - mondta el Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz vezetője megnyitójában. Ezt követően a polgármester köszöntötte az érdeklődőket.

Puskás tivadar - polgármester
“Mátyás király az az uralkodója volt Magyarországnak, aki a történelem magáénak fogadott, és az igazságos Mátyás címet viseli ma is.”

A Mátyás-emlékév programsorozat lebonyolításával megbízott Magyarság Háza igazgatója szintén a vasi megyeszékhely rendezvényeit méltatta, köztük az MMIK-ban nyíló kiállítást.

Csibi Krisztina - igazgató, Magyarság Háza
“Kis-Magyarország területén vándorol tovább a Mátyás-király emlékév mindazon eredménye, amelyet ma itt Szombathelyen is bemutathatunk, néhány hónapig, néhány hétig Szombathelyen lesz látható a Mátyás-király mecénás és katona címet viselő nagyszabású kiállításunk, mely acél, vörösréz és textil felhasználásával készült.”

A könyv mesei elemeket tartalmaz, és a szerző szerint tartalmilag közel állhat a gyerekek és a felnőttek szívéhez egyaránt.

Döme Zsuzsa - szerző
“”Arról szól, hogy Mátyás holta után sem tud nyugodni a mennyben, onnan mindig le-lejárogat, először titokban, később Szent Péter tudtával, még később az Úristen beleegyezésével, hazajön, hogy együtt örüljön-sírjon az övéivel.”

A Mátyás mindörökké című könyv az uralkodóhoz köthető legendákat, anekdotákat gyarapítja.