MNB
MNB - 2

Hírek

Könyvtári Napok különböző akciókkal, színes programokkal

2011. október 10., 16:59

Ingyenes beiratkozással, amnesztiával és színes programokkal várta a látogatókat a Berzsenyi Dániel Könyvtár vasárnap. Az intézmény csatlakozott az Országos Könyvtári Napok eseményeihez. Idén a "Beszéljünk egymással, tanuljunk egymástól" szlogen köré építették az egyhetes rendezvénysorozatot.

Könyvtári Napok különböző akciókkal, színes programokkal

A Nádor család hangjáték élő próbájába is belehallgathattak az érdeklődők a könyves vasárnapon a Berszenyi könyvtárban.

Sokan voltak kíváncsiak a Berzsenyi Rádió évek óta tartó sorozatának kulisszatitkaira. A rendkívüli nyitva tartás pedig számos új olvasót is vonzott. Dalos Éva munkája miatt évek óta nem jutott el ide, most hogy több a szabadideje, kihasználta az alkalmat és újra beíratkozott.

Dalos Éva
"Amit most éppen nézek, az egy Durell könyv. Én nagyon szeretem Gerald Durell-t. Nem kimondottan szépirodalmi, természettudós, de nagyon vidám könyveket ír. És amikor az embernek valami gondja, baja van, nagyon jól fel tudja vidítani."

Azok is találtak kedvükre való programot, akik rendszeres látogatói a könyvtárnak.

Bognárné Lovász Katalin
"Igen sokat jövünk a könyvtárba, két lányom van 10 és 12 éves, és ők rendszeresen nyúznak, hogy jöjjünk el. 2 hetente biztosan, de van amikor sűrűbben. A programok persze csábítóak."

A könyvtári napok egyik fő célkitűzése az, hogy minél többen megismerjék az intézmény szolgáltatásait, sokoldalú tevékenységi körét. A Berzsenyi-könyvtár fotópályázatot is hirdetett erre az alkalomra.

Nagy Éva igazgatóhelyettes, Berzsenyi Dániel Könyvtár
"Amatőr fotósok kertről, virágokról, termésről készült képeikkel pályázhattak. Szerdán került sor az eredményhirdetésre, szakember bírálta ezeket. Kertész szakember, kertész szemmel is bírálta a képeket."

Mivel ezen október 9-én ingyenes volt a beíratkozás, több mint 100 új olvasó élt ezzel a lehetőséggel. Ezen a napon azoknak sem kellett fizetniük, akik késve vitték vissza könyveiket. Így összesen több mint 40 ezer forint büntetést engedtek el.