Hírek

Könyvtáros konferencia

2011. január 31., 14:12
Könyvtár és információ tudományi konferenciának ad otthont három napon keresztül a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja. A szimpóziumot 1992-ben a szombathelyi intézmény hozta létre Budapesttel, Oslóval, Barcelonával, Koppenhágával és Amszterdammal közösen. A rendezvény az alapító városok kezdőbetűiből a BOBCAS nevet kapta.
Könyvtáros konferencia

Az angol nyelvű konferenciára 31 országból, több mint 300-an érkeztek. A megnyitón szó esett arról, hogy a cél a könyvtárak megreformálása úgy, hogy a hagyományos könyvtári értékek megtartása mellett meghonosodjanak a modern információtudományi eszközök is. A rendezvényen bemutatkoznak új, mobiltechnológián alapuló szolgáltatások is, a rendezvény mottója éppen ezért a "Találjunk új utakat!" szlogen.

A résztvevők több helyi könyvtárba is ellátogatnak a három nap alatt. A 2007-ben az év könyvárának választott egyetemi könyvtáron túl az egyházmegyei és a megyei bibliotéka is szerepel a programban. A konferenciához kapcsoló sajtótájékoztatón elhangzott: a bölcsészettudományi karon belül működő könyvtár-információtudományi képzésre van munkerőpiaci igény.

A konferenciának több neves előadója lesz. Közülük is kiemelkedik Dragomán György író, akinek regényeit több mint 30 nyelvre fordították le. A magyarokon kívül osztrák, norvég és holland előadókat is várnak Szombathelyre.