Hírek

Könyvterasz nyílt a Berzsenyi Dániel Könyvtár bejárata előtt

2020. május 26., 22:36

Ide várják az olvasókat addig, míg újra ki nem nyithatnak. Vissza lehet hozni a korábban kikölcsönzött dokumentumokat.

Könyvterasz nyílt a Berzsenyi Dániel Könyvtár bejárata előtt

Schlaffer Lászlóné
"Mikor járt le a kölcsönzése? Április 4-én, és akkor már nem tudtam visszahozni, mert nem lehetett. Várja már, hogy kinyisson a könyvtár normál rendben? Igen."

9-től délig a 65 év felettiek, déltől fél 4-ig a 65 év alattiak jöhetnek, sokan élnek is a lehetőséggel. A visszahozott dokumentumokat a munkatársak védőfelszerelésben veszik át, csomagolják, (18:55) majd a könyvek egy hétre karanténba kerülnek, azt követően adhatók ki újra. Ismét lehet kölcsönözni könyvet, dvd-t, hangoskönyvet - két nap alatt közel 100-an jelezték az igényüket.

Horváthné Kupi Ildikó - olvasószolgálati osztályvezető
"Interneten tudnak egy űrlapot kitölteni, ez nekünk a legjobb módszer, mert így tételesen fel tudják sorolni az igényelt dokumentumokat, akár úgy, hogy előzetesen a katalógusunkból megnézik. A másik út, hogy telefonálnak."

Illetve az űrlapot személyesen is ki lehet tölteni a könyvteraszon. Az igényelt csomagot a könyvtárosok állítják össze, és értesítik az olvasókat az átvételről.

"Jó napot kívánok, Palkó Andrea ... bejáratnál."

A könyvtár március közepén zárt be. Nagy igény mutatkozik a hagyományos szolgáltatásokra, és az olvasóknak, könyvtárosoknak is hiányzott már a személyes kapcsolat, ezért jött létre a könyvterasz, amit tovább bővítenének.

Baráthné Molnár Mónika - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
"Kellő távolságba elhelyezett asztalokhoz helyeznénk ki friss folyóiratokat, napi- és hetilapokat, azokat lehetne itt olvasni, közben akár a könyvek között válogatni, amit akár el is lehet vinni. Tényleg egy teraszos, jó hangulatú, kedves miliőt teremtsünk."

Hogy a könyvtár mikor nyithat ki újra megszokott rend szerint, még bizonytalan.