Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Koraszülött gyerekek és a családjaik találkoztak

Adásban volt: 2018. szeptember 10.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Hetedik alkalommal találkoztak egymással a koraszülött gyerekek és a családjaik. Egyre többen csatlakoznak a szülőkből alakult Zseboroszlán civil szervezethez, amely adományokkal is segíti a szombathelyi kórház Perinatális Intenzív Centrumának segítő munkáját.

A Szamóca Színház vidám, “bohóckodós” meséje szórakoztatta a PICnikezőket. Mintegy 70 család, 108 érintett gyermek - összesen több mint 250-en vettek részt a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány és a Perinatális Intenzív Centrum rendezvényén. A nyolc hónapos Pusztai Benedek Máté családja messziről érkezett.

Pusztai Attila
“Veszélyeztetett terhességből, 28. héten, Sopronból irányították át illetve hozták át őket mentővel, itt 48 óra vizsgálat után császármetszéssel világra hozták a kis csöppségünket.”

A PICniket hetedik alkalommal szervezték meg. A szándék elsősorban az, hogy találkozhassanak egymással a hasonló élethelyzetbe került családok.

Kovács Árpád - alapító tag, Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány
“Célja, hogy akik itt vannak, azok tudjanak egymással beszélgetni, problémát megosztani, találkozzanak a szülőkkel, mert akik például 1-2-3 éve kijöttek, nem biztos, hogy látják egymást, itt ugye találkoznak, beszélgetnek, találkoznak a doktornőkkel, ápolónőkkel, bármi gond van, kérdezhetnek, nem csak a tanácsadáson, bent a kórházban, kicsit nyitottabb, lazább formában.”

A szülők megbeszélhetik egymással a  tapasztalataikat - közben a gyerekek is jól érzik magukat a a programoknak köszönhetően.

Grassely Magdolna - osztályvezető főorvos, Perinatális Intenzív Centrum
“A koraszülés változatlanul gondja az orvostudománynak, és ez változatlanul a szülések 8-10 százaléka, úgyhogy erről azért nagyon nehezen mozdulunk el.”

A túlélési arány azonban javul. Az alapítvány eddig is segített a kórháznak, legutóbb egy modern ultrahang-készülékkel tették hatékonyabbá a perinatális- illetve gyermekosztályon dolgozók munkáját. Most változatlanul műszerekre, illetve korszerű mindennapi használati eszközökre van leginkább szükség: a többi között ágyazó kocsikra, infúziós pumpákra, monitorra.

2018. szeptember 10.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében