Hírek

Körforgalom épül a Thökölyben

2011. augusztus 31., 22:35

A munkaterület átadásával ma megkezdődött a körforgalom építése a Thököly és a Rákóczi utca kereszteződésében. A beruházás az Iseum-projekt részeként 138 millió forintból valósul meg. A kivitelezőnek 49 nap áll rendelkezésére, hogy befejezze a munkálatokat.

Körforgalom épül a Thökölyben

A közlekedőknek az építkezés ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk. A sajtót a helyszínen tájékoztatták a részletekről.

Az Iseum rekonstrukció részeként pályáztatta meg a város a körforgalom építését, ám a közbeszerzés első két fordulója eredménytelenül zárult, csak harmadszorra sikerült kivitelzőt találni.

"A munkaterület átadása ma reggel 8 órakor megtörtént."

Épül egy 4 méter sugarú körforgalom, melynek minden oldalára gyalogátkelőhelyet festenek fel. Megújul a Rákóczi utca és az itteni járdák burkolata, csapadékelvezető rendszert és közvilágítást építenek ki. Új fákat ültetnek, és kerékpártárolókat telepítenek. Az Isis irodaház előtti merőleges parkolókat párhuzamossá alakítják. A határidő szűkös, mindössze 49 napja van a kivitelezőnek a munkák elvégzésére.

Németh Gyula - területi igazgató, Magyar Aszfalt
"A körforgalom íveinek a kialakításával kezdünk, aztán a közepe fog elkészülni, utána elindulhat egy körforgalmi rend az ideiglenes burkolaton, ez várhatóan 30-40 nap múlva valósul meg."

A Kőszegi és Király utcákhoz hasonlóan az itteni arculati elemeket is a Fő térihez igazítják.

"Látványában ugyanazt kell elképzelni, mint ami a Fő téren van, közvilágítás, csapadékelvezetés, az útpálya borkolata megerősítést kap."

A körforgalomról azt várják, hogy biztonságosabb lesz a közlekedés.

Lakézi Gábor - városüzemeltetési osztályvezető
"A Bejczyből rendszeresen fordultak ki balra, több gyalogoselütés is volt, ezzel az ő közlekedésüket tesszük biztonságosabbá. A forgalmat megfékezzük egy kicsit, azonban gördülékenyebbé tesszük."

Egységesebb tér várja a rendezvényekre, például a karneváli Borok Utcájába érkezőket is.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester
"Olyan kulturális rendezvényhelyszín lesz, ami a Fő térhez kapcsolódik, és mégsem a Fő tér forgalmát zavarja, én úgy gondolom, hogy megjelenésében és funkciójában is megújul az egész."

A munkálatok ideje alatt csak a buszokat engedik be a Rákóczi utca érintett szakaszára, a gépkocsiforgalmat kitiltják. A Thökölyn útszűkület mellett folyamatos lesz a közlekedés.