MNB
MNB - 2

Hírek

Kórházi adomány

2012. május 30., 17:43

Nagyértékű eszközadomány érkezett ma a Markusovszky-kórházba egy osztrák tulajdonú, körmendi hulladékgazdálkodási cég jóvoltából. A vállalat tulajdonosa tavaly óta segíti a Vas megyei egészségügyi intézményeket. Ausztriában bezárt kórházi osztályoktól szerzi be a modern, jó állapotú eszközöket, melyekből jutott már Mesteri-Intaházára, Celldömölkre és Szentgotthárdra is.

Kórházi adomány

Kórházi eszközök sorakoznak ennek a teherautónak a rakterében. Adományként érkeztek a Markusovszky-kórházba. Két dialízis szék, nőgyógyászati vizsgálóasztalok, tolóágy, és 6 darab újszülöttszállító kosár segíti ezentúl az ellátást. Mindez egy osztrák vállalkozó jóvoltából, aki nem csak egészségügyi intézményeket, hanem sport- és kulturális egyesületeket is rendszeresen támogat.

Bernhard Maier - tulajdonos, Müllex-Körmend Kft.
"Az utóbbi két évben figyeltem fel arra, hogy segítségre szorulnak a Vas megyei kórházak. Én 20 éve tevékenykedem itt, és úgy gondoltam, legyen itt is az egészségügy hasonló színvonalú, és hasonlóan modern eszközökkel felszerelt, mint Ausztriában."

Tavaly márciusban az adományozás-sorozat első állomásaként 12 hidraulikus kórházi ágyat szállítottak Mesteri-Intaházára. Azóta további öt helyszínre került a segédeszközökből: volt köztük például tolószék, járókeret, ágynemű és irodabútorok is. Ezek mind osztrák kórházakból származnak, az ottani egészségügyi reform következtében ugyanis számos osztályt bezárnak, és átszerveznek.

Kovács Ferenc - elnök, Vas Megyei Közgyűlés
...


Mivel a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudná a fenntartó megvásárolni ezeket az eszközöket, a kórház minden adományt szívesen fogad - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Prof. dr. Nagy Lajos - vezérigazgató főorvos"
....


A megye kórházaiba összesen 30 millió forint értékben érkezett adomány. A karitatív tevékenység folytatódik: heteken belül egy sterilizáló készülék kerülhet Szombathelyen.