MNB - 2
MNB

Hírek

Körjegyzőséget alapítanak

2011. március 04., 15:06
Április elsejétől körjegyzőséget alapít Táplánszentkereszt és Vasszilvágy önkormányzata. Az év elején megváltozott önkormányzati törvény biztosítja, hogy ne csak szomszédos települések élhessenek ezzel a lehetőséggel.
Körjegyzőséget alapítanak

A közös feladatellátással mindkét faluban faraghatnak a kötelező kiadásokból.


Vasszilvágyon 420-an élnek. A településen eddig is a táplánszentkereszti jegyző tartott fogadóórát. Ez nem változik, sőt ügyes-bajos dolgaikban a hivatal más szakembereinek segítségét is kérhetik majd az itteniek. Mivel mindkét falu részese a szombathelyi kistérségben működő elektronikus közigazgatásnak, rugalmas az ügyintézés.

Család Anita - jegyző, Táplánszentkereszt
"Interneten tudjuk a kapcsolatot tartani, internetről letölthető nyomtatványokat alkalmazunk, e-mailes ügyintézés keretében az ügyfelek bármikor elérhetnek bennünket."


A körjegyzőség működtetéséhez az állam közel 5 millió forinttal járul hozzá. Ez mindkét falunak lehetőséget ad arra, hogy spóroljanak a költségeiken. Arra is számítanak, hogy a későbbiekben további kistelepülések csatlakoznak majd a közös közigazgatáshoz. Vasszilvágy évi 30, Táplánszentkereszt pedig 540 millió forintból gazdálkodhat. A fejlesztések érdekében folyamatosan pályáznak. Táplánszentkereszt most nyert támogatást kerékpárút hálózatának bővítéséhez, amit 65 millió forintból valósítanak meg.

Ifj. Perl János - polgármester, Táplánszentkereszt
"Bízunk abban, hogy májusban megépülhet. Akkor már csak egy külterületi szakasz marad hátra, és elérjük Szombathely közigazgatási határát."


A 2750 lakosú településen már zajlik az óvoda bővítése és ugyancsak nagyrészt uniós forrásból alakítják ki a bölcsődét is.