MNB - 2
MNB

Hírek

Kormányhivatali fejlesztések

2017. június 22., 16:12

1,1 milliárd forintos uniós támogatással újulnak meg a kormányhivatali épületek a megyében. A sikeres pályázat célja az energetikai korszerűsítés mellett az is, hogy az ügyfelek kényelmét szolgálja.

Kormányhivatali fejlesztések

Itt, a Gagarin utca 2-es szám alatt működik a kormányhivatal földművelésügyi osztálya. Az épületben évek óta nem volt felújítás, így már alaposan ráfért. 30 millió forintból korszerűsítették a fűtési rendszert, kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a házat, és még napelemes rendszert is kiépítettek.

Varsányi László - földművelésügyi osztályvezető, Kormányhivatal
A földművelésügyi osztálynak 12 dolgozója van. Hozzánk tartozik az agrárigazgatás, halászat, és a vadászat igazgatása, 7000 őstermelő van a megyében durván, azoknak az ügyeit intézzük, az ő ügyeit átfogjuk, a támogatásokat intézzük, a családi gazdaságokkal foglalkozunk, a nyilvántartásukkal.

Több tízezer ügyfél ügyeit intézik itt, most már korszerű körülmények között. Az energetikai korszerűsítésen átesett épület átadóján a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
Az emberek jóérzéssel menjenek be azokba a hivatalokba, amelyek már nem hatalmi centrumok, de fontos döntéseket hoznak, de szolgáltató központok.

A 7 éve tartó államigazgatási átalakulás része az is, hogy a szolgáltató kormányhivatalban korszerű körülmények között intézhessék az ügyeket az ügyfelek és az ott dolgozók.  Vas megyében 1,1 milliárd forintból újulnak meg a hivatali épületek.

Ágh Ernőné - főigazgató, Vas Megyei Kormányhivatal
Uniós forrásból 25 beruházásunk van folyamatban, ezek közül 12 napelemes, mind a 12 épületünkben energiát fogunk megtakarítani, 11 épületünknél pedig energiaracionalizálási beruházást hajtunk végre az egész megye területén.

Szombathelyen öt kormányhivatali épületet érint az energetikai korszerűsítés. A földművelésügyi osztály épülete készült el elsőként. A munkálatok áprilisban kezdődtek, és közben sem szünetelt az ügyfélfogadás.