MNB
MNB - 2

Hírek

Korosztályos asztalitenisz verseny Szombathelyen

2017. november 15., 13:23

A magyarok közül a serdülő fiúk szerepeltek a legjobban a Szombathelyen rendezett nemzetközi korosztályos asztalitenisz versenyen. András Csaba és Both Olivér két érmet gyűjtött be.

Korosztályos asztalitenisz verseny Szombathelyen

Összesen 45 ország 340 spotolója fogott ütőt az Aréna Savariában ötödik alkalommal megrendezett nemzetközi korosztályos asztalitenisz versenyen. A szervezők 8000 dollárt osztottak szét az érmesek  között, talán ennek is köszönhető, hogy a kínaiak kivételével szinte mindenki itt volt, aki a serdülő, vagy éppenséggel az ifjúsági korcsoport legjobbjai közé tartozik a világon.  

Paár Dávid - főtitkár, Magyar Asztalitenisz Szövetség
“Én úgy gondolom, hogy a színvonalra az előző évekhez viszonyítva sem lehet panaszunk. Számos ázsiai versenyző vett részt a versenyen és ők abszolút az élmezőnyhöz tartoznak. De Európából is olyanok jöttek, akik ott vannak az élbolyban.”

A viadalon induló 36 magyar versenyző közül a serdülő fiúk szerepeltek a legjobban. András Csaba és Both Olivér csapatban egy arany-, míg párosban egy ezüstérmet gyűjtött be. A két fiatalember egyéniben viszont adós maradt a jó eredménnyel.

András Csaba asztaliteniszező
“Az egyéniket mind a ketten, Olivér és én is elveszítettük a második kanyarban. Kikaptunk, ezért nem játszhattunk a döntőben. Pedig mind a ketten a verseny esélyesei vooltunk. Én az első kiemelt voltam, Olivér meg a nyolcadik, de ez most nem sikerült.”

Párosban viszont remekeltek Both Olivérék. A döntőig szinte megszorítani sem tudták őket, ott azonban kikaptak egy ázsiai duótól. Az ezüstérem azonban így is nagy siker.

Booth Olivér asztaliteniszező
“Szerintem az összehangoltság a lényeg, hogy mennyire ismerjük egymás játékát. Az nagyon fontos lehet, hogy milyen labdát kaphatunk vissza. Tehát ez a titok, hogy mennyire tudunk összehangooltan játszani.”

A Magyar Asztalitenisz Szövetség már a 2018-as esztendőre is elnyerte a nemzetközi korosztályos verseny megrendezésének jogát. Minden valószínűség szerint annak is Szombathely adhat majd otthont.