Hírek

Korszerűsítették a kormányhivatal Zanati úti épületét

2018. január 19., 16:26

Egy nagy ívű beruházássorozat újabb állomását ünnepelték Szombathelyen: korszerűsítették a kormányhivatal Zanati úti épületét. A több mint 120 millió forintos felújítás révén az élelmiszerlánc-biztonsági és az állatvédelmi osztály dolgozóinak munkakörülményei javultak.

Korszerűsítették a kormányhivatal Zanati úti épületét

A jövőt érintő nagy kérdésekről: a víz és a levegő tisztaságáról, valamint az élelmiszerek biztonságáról szóltak az avatóbeszédek a Kormányhivatal Zanati úti épületénél. A közel 50 éves ingatlanra ráfért a felújítás.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő, alelnök, Országgyűlés
“Az élelmiszerbiztonság és az állategészségügy korunk egyik nagy kihívása. Az állatokról van szó elsősorban, de igazából az emberek egészsége az, ami kockán forogna, hogyha nem végeznének olyan kitűnő munkát az itt dolgozók. Az ő munkakörülményeiket tette méltóvá ez a beruházás, amely egy nagyobb sorozatnak a része.”

Több éve zajlik a Vas Megyei Kormányhivatal osztályainak megújítása, ennek volt egyik fontos állomása a pénteki esemény, amelyen a katolikus egyház képviselője is megáldotta az épületet.

Harangozó Bertalan - kormánymegbízott
“A beruházás 1,1 milliárd forintos teljes összeg. És ennek a keretében a kormányhivatal vonatkozásában 11 épület megújítására kerül sor. Ahogy említettem, ez a 9., tehát a véghajrában vagyunk. Két épület van még hátra: a népegészségügy a Sugár úton, illetve Sárváron, a sárvári járási hivatal székháza.”

A legutóbbi munkálatok 127 millió forintba kerültek, és nyolc hónapot vettek igénybe. Ezzel nemcsak a kormányhivatal intézményhálózata, hanem Szombathely városa is gazdagodott, fejlődött - mondta pohárköszöntőjében Puskás Tivadar polgármester.

A megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állatvédelmi osztály 16 dolgozója, a járási hivatal további 12 munkatársa, és egy radiológiai labor 3 alkalmazottja végzi a hatósági munkát ezentúl komfortosabb irodákban a Zanati úton. Tevékenységüket akkor sem szüneteltették, amikor a kivitelezők dolgoztak: kicserélték a nyílászárókat, homlokzati és a födémszigeteléssel látták el az ingatlant, valamint napelemrendszert építettek ki.

Horváthné Sélley Erzsébet - megyei főállatorvos, főosztályvezető, Vas Megyei Kormányhivatal
“Megérte, és tényleg örülünk. Méltó körülmények között tudjuk az ügyfeleket fogadni. És megújultak azért a belső tereink is, ügyfélfogadás, a lépcsőházak, a folyosók is felújításra kerültek, úgyhogy megszépültünk.”

A teljes fűtési rendszert korszerűsítették: új kazánok kerültek a régiek helyére, illetve minden radiátort és csövet kicseréltek.