Hírek

Korszerűsítették az Oladi Általános Iskola tetőszerkezetét

2019. május 04., 15:28

A közel 1400 négyzetméteren naponta tucatnyi szakember dolgozott, hogy minél rövidebb ideig tartson az átmeneti  helyzet az iskola életében. A tanulók egy részét ugyanis az elmúlt hónapban más intézményekben helyezték el.

Korszerűsítették az Oladi Általános Iskola tetőszerkezetét

Az időjárás is kedvezett a munkának az Oladi Általános Iskolában. Az épületkomplexumnak az iskola feletti tetőrészét korszerűsítették. A födémszerkezet megmaradt, felette azonban mindent átalakítottak, kicseréltek a szakemberek.

Papp Attila - ügyvezető igazgató, Vasi Bádogos Kft.
“Az utolsó simítások zajlanak, elég komplikált volt, nem egy egyszerű folyamat, mivel meg kellett bontanunk a meglévő szigetelést, hőszigetelést, és így sok olyan váratlan helyzet volt, amit akkor kellett kitalálnunk, megoldanunk.”

A piacon fellelhető legkorszerűbb szigetelő anyagot használták a kivitelezők, ez jól ellenáll az UV-sugaraknak és az időjárás viszontagságainak is, modern és tartós. Az építkezéshez szükséges forrást belső pályázati, és saját forrásból biztosította a KLIK szombathelyi tankerülete.

Fodor István - igazgató, Szombathelyi Tankerületi Központ
“Elnyertünk 54 millió forintot. Az akkori tervezési összeg szerint ez elég is lett volnak, közben viszont ismerjük, hogy az építőiparban milyen változások voltak, így a tanekerület úgy gondolta, hogy ha már ez a nagy összeg rendelkezésre áll, akkor a szükséges további, majdnem 30 millió forintot hozzátettük.”

A mintegy 1400 négyzetméteren március közepén kezdték el a munkálatokat, naponta tucatnyi szakember dolgozott a felújításon. Ez a napirend megtervezésében komoly terhet jelentett, de a kivitelező, a szülők és az iskola jó együttműködésének köszönhetően megoldották a nehézségeket. A munka elsősorban a felső szint tanulóit érintette.

Takács Imréné - intézményvezető, Oladi Általános Iskola
“A felsős osztályainkat kellett valahogy elhelyezni, de jobban meg tudtuk valósítani a gyerekek máshova költöztetését az alsó tagozatosok tekintetében, úgyhogy öt osztályt helyeztünk két helyszínre.”

Más intézmények mellett a Váci Mihály Általános Iskola két osztályt, a Németh Pál Kollégium pedig hármat fogadott be az elmúlt több mint egy hónapban.

Az iskola további felújításokra is pályázik - már keresik a külső burkolati panelek korszerűsítéséhez a forrást.