MNB
MNB - 2

Hírek

Korszerűsítik a Barátság utcai Idősek Klubját

2018. május 18., 14:48

Új helyiségek kialakítása, akadálymentesítés, energetikai korszerűsítés – mindez része annak a beruházásnak, amelynek keretében megújul a Barátság utcai Idősek Klubja. A város összesen 86 millió forintnyi uniós forrást nyert a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére Szombathelyen.

Korszerűsítik a Barátság utcai Idősek Klubját

Szakemberekkel együtt járták be a város és az intézmény vezetői a Barátság utcai Idősek Klubjának megújuló épületét. Évtizedekkel ezelőtt a szomszédos bölcsőde kiürült részében rendezkedett be a Pálos Károly Központ, de a körülmények nem feleltek meg a jogszabályi követelményeknek.

Kulcsár Lászlóné – igazgató, Pálos Károly Központ
„Ez az egység nem került ilyen módon átalakításra. Nem volt akadálymentes, illetve több olyan funkciójú helyiség sem a megfelelő helyen volt, ahol optimálisan lennie kellett volna. Ezzel a beruházással a helyére kerül gyakorlatilag minden.”

Egy pályázat segítségével, mintegy 38 millió forintból most kívül-belül megújul az épület és megkapja a végleges működési engedélyt. Ennek egyik feltétele egy központi pihenőhely kialakítása volt, továbbá a beruházás része a gépészeti rendszer korszerűsítése, a vizesblokkok felújítása és a burkolatok cseréje is.

Illés Károly – alpolgármester
„Komplex felújítás zajlik. Nemcsak energetikai felújításról beszélünk. Nyílászárócsere, tetőcsere, hőszigetelés mellett a belső helyiségek áthelyezése is folyamatban van. Falak bontásával a helyiségek nagyobbá válnak, illetve lakhatóbbá, élhetőbbé válik az egész intézmény.”

A kivitelezés befejezési határideje szeptember 30., de a szakemberek várhatóan egy hónappal előbb végeznek a felújítási munkálatokkal. A Barátság utcai Idősek Klubjában 50 idős ember nappali ellátásáról gondoskodnak, közülük heten speciális ápolást kapnak.