Hírek

Korszerűsítik a kórház konyháját

2010. május 14., 09:31

Megújul a Markusovszky Kórház konyhája. Elsősorban a dolgozók munkáját könnyítik meg az átalakítással, de azt ígérik, a betegek is észre fogják venni a változást. Az élelmezésért felelős cég mintegy 280 millió forintot költ a beruházásra.

Korszerűsítik a kórház konyháját

A bontási munkák már ősszel megkezdődtek, azóta kicserélték az ablakokat, ajtókat nemcsak a konyha, hanem az étterem épületében is. A sütés-főzés azonban nem állhat le a felújítás ideje alatt sem, így az építőmunkások csak a délutáni, esti órákban tudnak dolgozni. A korszerűsítés célja, hogy az eddig három épületben végzett munka egy helyre kerülhessen. Így az eddig üresen álló alagsorban alakítanak ki raktárt, irodákat és ételcsomagolásra alkalmas helyiségeket.

Falusiné Kiss Mariann - élelmezésvezető diatetikus, Eurest
"A centralizált konyhaüzem épülete és környezete az könnyebben megközelíthető, és egységes helyre kerül minden munkafolyamat. Kevesebbet kell szállítani, kevesebbet kell csomagolni, kevesebb helyre kell az adott alapanyagnak eljutnia."

Eddig ugyanis nem a konyhában, hanem egy külön épületben tárolták az alapanyagokat és egy külön helyen csomagolták és adagolták a tálcákra a kész ételt. Naponta közel ezer ember ellátásáról kellett ily módon gondoskodniuk. A felújított konyhaépületben két lift is helyet kap, így még könnyebb lesz majd az ételszállítás. Új technológiájú berendezések is segítik majd a munkát a jövőben. A tervek szerint augusztusban tudják majd használni az új részeket.