Hírek

Kosárlabda VB-selejtező Szombathelyen

2018. február 22., 22:11

Február 26-án este 20 órakor az Aréna Savariában világbajnoki selejtezőt játsszik Lenygelország legjobbjai ellen a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Az esemény részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be a rendezők.

Kosárlabda VB-selejtező Szombathelyen

Utoljára 2013-ban lépett pályára az Aréna Savariában a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A sportág honi szövetsége most úgy döntött, hogy Szombathelyen rendezi meg azt a világbajnoki selejtezőt, melyen Lengyelország legjobbjaival méri össze tudását a Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány által összeállított nemzeti együttesünk.

Bokor Ákos - elnökségi tag, MKOSZ
“A szombathelyi imádja a kosárlabdát, Szombathely szereti a magyar férfi kosárlabda-válogatottat. Hétről hétre telt ház előtt játszik itt a Falco. Nyugat-Magyarországra hoztuk át a válogatottat - hiszen előzőleg Debrecenben, Szolnokon és Kecskemérten játszottuk -, most Szombathellyel szerettetjük meg ismét a férfi kosárlabdát, persze a válogatottat legfőképpen.”

A Falco csapatából jelenleg négy játékos is tagja a válogatott bővebb keretnek. Közülük Perl és Váradi különböző betegségek, sérülések miatt nincs 100 százalékos állapotban. Tóth és a honosított Govens viszont minden bizonnyal Szombathelyen is pályára léphet majd.  

Puskás Tivadar polgármester
“Emeli Szombathely rangját, emeli Szombathely sportjának a rangját, emeli Szombathely kosárlabdázásának a rangját. Az meg különösen emeli a kosárlabdázásunk rangját, hogy optimális esetben a válogatottban négy szombathelyi játékos lesz.”

A szervezők információi szerint a hétfőn 20 órakor kezdődő mérkőzésre elővételben már elkelt a jegyek 80 százaléka. Amennyiben marad belépő, úgy az Aréna Savaria pénztárai 16 órakor nyitnak majd ki. Fontos információ, hogy a  szurkolók 18 óra 45 perctől foglalhatják  el a helyüket a sportlétesítményben.