MNB
MNB - 2

Hírek

Kőszegen ajándékozott a megyéspüspök

2019. december 09., 15:05

A kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Intézmény speciális nevelési szükségletű tanulóinak vitt ajándékot Székely János megyéspüspük, valamint a szombathelyi Női Vállalkozói Klub Egyesület. A civil szervezet már több alkalommal segített hátrányos helyzetű fiataloknak. Legutóbb a püspöki palota kertjében rendeztek White Partyt, melynek a bevételéből a diáklányok tanulását támogatták az egyházmegye alapítványán keresztül.

Kőszegen ajándékozott a megyéspüspök

Ünnepi műsorral készültek a sajátos nevelési igényű diákok, így köszönték meg Mikulás napján a Szombathelyről érkezett segítséget.

Székely János - megyéspüspök
„Egy óriási problémával küzdő ember nem teher a társadalmunk számára, nem egy probléma, nem egy költség, hanem a testvérünk, a családunknak a tagja. Nagyon fontos lenne, ha ez a szellemiség töltené be a társadalmunkat.”

Székely János megyéspüspök mesélt a gyerekeknek Szent Miklós jótetteiről, és arról, hogy karácsonykor Jézus születésnapját ünnepeljük. Szólt arról, hogy a legnagyobb ajándék ilyenkor, ha odafigyelünk egymásra.

A karácsonyváró rendezvényen minden gyermek kapott ajándékot. A szombathelyi Női Vállalkozói Klub Egyesület a Pürpöki Palota kertjében tartott nyári jótékonysági rendezvényével a hátrányos helyzetű lánytanulókat támogatta, most a sajátos nevelési igényű diákokat lepték meg.

Laky Brigitta – elnök, Női Vállalkozói Klub Egyesület
„Mivel az egyesület tagjai között van olyan hölgy, édesanya, aki érintett, akinek a gyermeke a kőszegi Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézménybe jár, így kézenfekvő volt a megkeresés igazgató úr részéről, hogy tudnánk-e segíteni abban, hogy méltó karácsonyi műsor keretében Püspök úr ellátogatna-e a kőszegi iskolába.”

Az intézmény a megye minden pontjáról, így Szombathelyről is fogad diákokat,

Nagy Gábor – intézményvezető, Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Intézmény
„Mi pedagógusok mindig abban reménykedünk, hogy a gyerekek vevők arra, amit mi adunk. A püspök úr szuggesztív személyisége még inkább azt a reményt kelti bennünk, hogy a gyerekek a karácsony lényegét megértik.”

Az eseményen részt vett a város polgármestere, valamint a tankerület igazgatója is. A rendezvényen a gyerekek a megyéspüspökkel közösen gyújtották meg az adventi koszorú második gyertyáját.