Hírek

Kőszegi Sportnap az IGEN-projekt keretében

2013. június 10., 18:32

Közel százan vettek részt az Írottkő Naturparkért Egyesület által szervezett rendezvényen. A legtöbben a kispályás labdarúgásra és a tekére jelentkeztek.

Kőszegi Sportnap az IGEN-projekt keretében

Az IGEN-projekt negyedik állomásaként sportnapot szervezett az Írottkő Natúrparkért  Egyesület. A rendezvényre főként Kőszegről és a környékbeli magyar településekről érkeztek résztvevők, de volt olyan sportág, melyre Ausztriából is érkeztek sportolók.  

Ávár Alíz projekt asszisztens, Írottkő Natúrparkért Egyesület
“A mai nap az IGEN-sportnap, melyet az IGEN-projekt keretében valósítunk meg. Az IGEN maga egy mozaikszó, ami az Írottkő és a Geschriebenstein Natúrparkra utal. Ez egy osztrák-magyar közös projekt. Nagyon sok eleme van ennek a pályázatnak. Ez szerintem az egyik leglátványosabb. Ez a mai napi.”

Az IGEN-sportnapot a Kőszegi SE sporttelepén rendezték meg, melyen rendkívül sok a zöld terület, fás, ligetes rész.

Táncsics Péter szervező, Kőszegi SE
“Ha elnézünk körbe, akkor ez egy három hektáros zöld terület, mindenhol rengeteg fával, gyönyörű sportlétesítményekkel. Azt gondolom, hogy ha felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy Kőszeg és az Írottkő Natúrpark ilyen kiváló sportlétesítményekkel, zöld területekkel  rendelkezik, akkor az emberek biztosan szívesen résztvesznek ilyen és másfajta Natúrpark-programokban is.”

A sportnap keretében  a résztvevők négy sportág közül választhattak. A legnépszerűbbnek a kispályás labdarúgás bizonyult, melyre összesen tíz csapat adta le a nevezését. Ezen kívül még tekében, teniszben versenyezhettek a résztvevők, és játékos sorversenyben is összemérhették erejüket a csapatok.

Kosalo Jure, Kőszegi TEKI
“Első sorban remek az időjárás, jó idő van, süt a Nap. Másodsorban pedig ingyenes, így bármelyik csapat, bárki nevezhet. Így tényleg elmondható, hogy remek csapatokkal játszhatunk. Én örülök neki. De az is lényeges, hogy végre kimozdulunk és a baráti társaság is együtt van.”

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület által szervezett IGEN-sportnapon közel százan töltöttek el sportolással egy jó hangulatú napot a természetben, a zöld övezetben.