Hírek

Köszöntötték a Dobó SE sportolóit

2018. augusztus 17., 18:01

A berlini atlétikai Európa-bajnokságon kalapácsvetésben bronzérmet szerző Halász Bencének és a kilencedik helyen végző Gyurátz Rékának a teljesítményét ismerte el személyesen Puskás Tivadar polgármester. Szombathely első embere méltatta a sportolók edzőinek, a Dobópápa, Németh Pál fiainak remek szakmai munkáját is.

Köszöntötték a Dobó SE sportolóit

Hivatalában fogadta Puskás Tivadar a Dobó SE két kiválóságát, akik megosztották a polgármesterrel a nemzetközi megmérettetésen szerzett élményeiket és tapasztalataikat. A városvezető örömét és büszkeségét fejezte ki az elért eredményekkel kapcsolatban. Kiemelte azt is, hogy ezek a sikerek a Dobó SÉ-ben zajló magas szintű szakmai munka újabb gyümölcsei.

Puskás Tivadar - polgármester
"Azt a szellemiséget, amelyet Németh Pál hagyott ránk, ezt tovább viszik. S külön megköszöntem azt is, hogy nem csak a szellemiséget, hanem azt az eredményességet is tovább viszik, amit Németh Pál hagyott ránk."

A két kalapácsvető felemás érzésekkel tért haza Németországból. Mint ismert, Halász Bence 77 méter 36 centiméteres dobásával Fajdek és Nowicki mögött a harmadik helyet szerezte meg. Bence ugyan elégedett teljesítményével, de elmondása szerint nem sok kellett volna az ezüstéremhez. Az mindenesetre bizakodásra ad okot 2 évvel a tokiói olimpia előtt, hogy már 21 évesen Európa 3. legjobb férfi kalapácsvetőjének mondhatja magát.

Halász Bence - kalapácsvető, Dobó SE
"A kalapácsvetés az európai szám. Nyilván Ázsiában meg Amerikában is vannak komoly ellenfelek, akikkel meg kell küzdenünk, de szerintem a legnagyobb színtér  itt van Európában. Igen, ezt felfoghatjuk valamilyenféle előtérnek és ha belegondolunk még mindig van 2 év felkészülni a tokiói olimpiáig. Remélem, hogy ha ez a 2 év eredményes lesz, akkor ez az érem még fényesebb lesz."

A Dobó SE másik kiválósága, a 22 éves Gyurátz Réka kevésbé volt elégedett a teljesítményével. 70 méter 48 centiméteres dobásával alig maradt el attól, hogy bekerüljön a legjobb 8 közé.

Gyurátz Réka - kalapácsvető, Dobó SE
"Azzal, hogy 4 centivel maradtam le a nyolcasdöntőről, ez nagyon bánt és eléggé szomorkodom emiatt. Utána is szurkoltam az angol lánynak, aki végülis 8. lett, hogy legalább javítson, ne az a 4 centi legyen végül, de utána 3 érvénytelent dobott, úgyhogy ez nem jött össze. De amúgy próbálok csak a pozitív dolgokra fókuszálni, mert ez egy nagy lépés volt, hogy így tudtam teljesíteni egy felnőtt világversenyen, úgyhogy én ennek azért örülök."  

A dobóatlétákra még két emlékverseny vár Tapolcán és Lengyelországban, majd következik a ligadöntő Budapesten, és szeptember 13-án a Németh Pál Memoriálon zárják a szezont.